Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Cornel-Mircea Sămărtinean > Press releases Versiunea pentru printare

Cornel-Mircea SĂMĂRTINEAN
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel-Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)
Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul și în 2019 fără bani de investiții

Legea Bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui să reprezinte cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României. De abia în data de 31 ianuarie Ministerul Finanțelor Publice a postat în dezbatere publică pe site o proiecție a Bugetului de stat, aceasta fiind, de altfel, singura varianta până acum.

11 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)

În calitate de deputat ales în Circumscripția electorală nr. 37 Timiș, de la începutul acestui mandat și până în prezent activitatea mea legislativă a fost concentrată pe problemele și nevoile cetățenilor cu care se confruntă cetățenii județului Timiș, cetățeni care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș în 11 decembrie 2016 și pe care îi reprezint în Parlamentul României.

9 ianuarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)
Timișoara-oraș martir al Revoluției din decembrie 1989

Anul acesta se împlinesc 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, revoluție care a început la Timișoara, în seara zilei de 15 decembrie 1989, în jurul Bisericii Reformate din Piața Sfânta Maria.

17 decembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grupul parlamentar al PMP)
Costurile populismului PSD-ALDE

Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic și social din România, pe fondul scăderii dramatice a investițiilor și al diminuării semnificative a puterii de cumpărare a românilor. Au o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie. Intervin brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati sau dintre antreprenori și consumatori.

25 iunie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Infrastructura feroviară din România anului 2018

În Raportul privind competitivitatea publicat de către World Economic Forum (WEF), România se situează pe locul 78 la capitolul calității infrastructurii feroviare. Explicabil având în vedere faptul că din 10.777 de km de cale ferată, doar 4.029 sunt linii electrificate (mai puțin de 40%), o viteză comercială medie a trenurilor de călători de numai 43 de kilometri pe oră și 1.800 de restricții de viteză impuse pentru a evita riscul unor tragedii produse din cauza stării deplorabile a infrastructurii.

17 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
100 de ani de istorie comună România - Republica Moldova

27 martie 1918 este o zi deosebită în istoria noastră comună. Este ziua în care sărbătorim 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-au unit cu România. Fără dorința, energia și voința basarabenilor, această unire ar fi fost imposibilă.

27 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel-Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Județul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții ale Guvernului României

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, am readus și am depus în scris a zecea întrebare (nr.2861A/12.02.2018) adresată Ministerului Transporturilor referitoare la situația dezastruoasă a infrastructurii județului Timiș în ceea ce privește nedemararea procedurilor de finanțare și execuție a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timișoara-varianta de ocolire.

16 februarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Cinste eroilor Timișoarei - oraș martir al Revoluției române din 1989

Astăzi se împlinesc 28 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, revoluție care a început la Timișoara, în seara zilei de 15 decembrie 1989, în jurul Bisericii Reformate din Piața Sfânta Maria. La început, în fața lăcașului de cult s-au strâns 100 de oameni, dar a doua zi, pe 16 decembrie, Piața Sfânta Maria a fost complet blocată de mulțime. Tramvaiele au fost oprite și s-a strigat, pentru prima dată, ”Libertate” și ”Jos, Ceaușescu”, mesaje care au scos, în zilele următoare, zeci de mii de oameni în stradă, în toate orașele din țară.

21 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Sămărtinean (Grup PMP)
Timișul din nou fără bani de investiții. Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018 pentru județul Timiș

Legea bugetului de stat pe anul 2018 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României în următoarele zile. Tocmai de aceea, deputații și senatorii aleși care reprezintă județul Timiș au obligația să susțină proiectele județului în Parlamentul României pentru a putea primi astfel finanțare de la bugetul de stat.

12 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Solidaritate și compasiune pentru Timișoara

Furtuna abătută ieri asupra regiunii de vest a României a afectat din plin municipiul Timișoara și județul Timiș și a scos la iveală vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale. Grav este că acest fenomen s-a soldat nu numai cu distrugeri materiale, ci și cu pierderi de vieți omenești, care din păcate, nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

18 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Sămărtinean (Grup PMP)
Guvernarea PSD-ALDE își bate joc de armata română și de demnitatea militarilor români

Ministerul Apărării Naționale a transmis, în data de 5 septembrie 2017, un comunicat de presă prin care "informează" întreg mapamondul că România nu mai are bani pentru plata salariilor soldaților români, în condițiile în care armata română este singura instituție în care mai are poporul încredere și singura instituție care, cu siguranță, e în slujba poporului român. Cum a ajuns cel mai sigur stat și partener euroatlantic de pe Flancul Estic în situația de a nu-și putea plăti soldații?

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Programul Național de Dezvoltare Locală - instrument politic al actualei guvernări

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în loc să fie un sprijin pentru dezvoltarea comunităților locale, continuă să fie doar un instrument politic.

2 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
PSD minte și sfidează din nou municipiul Timișoara și județul Timiș
În raportul comun asupra proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 adoptat de comisiile de buget reunite din Senat și Camera Deputaților, în anexa amendamentelor respinse, publicat azi, 6 februarie 2017 pe site-ul Camerei Deputaților în cazul amendamentului depus de mine referitor la alocarea sumei de 270000 mii lei pentru demararea procedurilor de finanțare și execuție a lucrărilor de finalizare a șoselei de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timișoara, motivația respingerii este următoarea, citez : " prin vot membrii celor două comisii au considerat că adoptarea acestui amendament nu se justifică, întrucît sursa de finanțare precizată de inițiatorul amendamentului nu se justifică.
6 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cornel Mircea Sămărtinean (Grup PMP)
Timisul din nou fără mari investiții = lipsesc banii
Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 pentru județul Timiș

Legea bugetului de stat pe anul 2017 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României in aceasta saptamana. Tocmai de aceea deputații și senatorii aleși care reprezintă județul Timiș au obligația să susțină proiectele județului în Parlamentul României pentru a putea primi astfel finanțare de la bugetul de stat cu atât mai mult cu cât agenda publică a priorităților administrației publice locale a județului Timiș, lipsește cu desăvârșire.

31 ianuarie 2017 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 18 july 2024, 12:00
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro