Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
cristian.seidler@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Cristian-Gabriel Seidler > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la deputații Oana Silvia Țoiu și Cristian Gabriel Seidler (Grupul parlamentar al USR)
Ipocrizia CCR: Supraimpozitarea pensiilor speciale este neconstituțională, dar supraimpozitarea contractelor part-time, nu

Decizia de astăzi a Curții Constituționale pe sesizarea USR privind supraimpozitarea contractelor part-time confirmă faptul că, în actuala alcătuire, CCR apără mai puțin Legea fundamentală în litera și spiritul ei și mai mult pe privilegiați. Așa cum fac și politicienii care i-au nominalizat pe actualii judecători CCR.

„Supraimpozitarea pensiilor speciale a fost neconstituțională, însă supraimpozitarea contractelor pe salariul minim pe economie, cu norme parțiale, este constituțională. Nu Constituția este strâmbă, ci judecătorii care judecă strâmb. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă”, declară deputatul USR, Cristian Seidler.
În urmă cu doi ani, pe 15 decembrie 2020, Curtea Constituțională a decis că nu este constituțională impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei, așa că „speciali” precum premierul Nicolae Ciucă, Valer Dorneanu și Marian Enache, fost și actual președinte al CCR, precum și alte sute de privilegiați au continuat să încaseze pensii de sute de ori mai mari decât ale românilor de rând. Acum, în schimb, suprataxarea unor bani care nu sunt încasați de românii care muncesc pe contracte de două-patru ore este constituțională.
USR va depune, zilele următoare, un proiect de lege pentru modificarea Codului Fiscal în sensul eliminării suprataxării contractelor part-time.
"I-am avertizat de la început că nu vor crește banii la buget, ci vor dispărea locuri de muncă și asta s-a întâmplat, am depus amendamente pe care le-au respins, iar acum decizia CCR le lasă doar soluția unei legi noi pe care o depunem săptămâna asta în Parlament. Nu renunțăm, pentru că să muncești două, patru ore și să plătești taxe pentru opt este profund nedrept și oamenii văd asta. Coaliția asta a demonizat în spațiul public angajatorul privat, lepădându-se de orice principiu liberal cu semnătura premierului PNL pe această absurditate, când datele arată altă realitate. În câteva luni, 47.000 de contracte part-time s-au închis în învățământ, dublu față de comerț, triplu față de transport și depozitare. Toate acestea când oricum aveam printre cele mai mici ponderi de contracte part-time din UE. Asta nu îi afectează doar pe cei cu contracte part-time, ci și pe antreprenorii cărora le cresc costurilor și pe foarte mućți români. De exemplu, întreținerea la bloc a crescut tuturor din cauza asta, pentru că s-au dublat sau triplat taxele pentru administratori și angajații la curățenie", precizează deputata USR, Oana Țoiu.
Cât despre amânarea până pe 31 ianuarie 2023 a sesizării USR pe legea prin care PSD-PNL-UDMR cresc cu până la 2.000 de lei indemnizațiile pentru primari și președinții de consilii județene, decizia CCR este de neînțeles. CCR s-a mai exprimat pe creșterea indemnizațiilor primarilor, ultima dată nu mai departe de acum câteva luni, în septembrie 2022, când USR a sesizat-o pe majorarea salariilor și indemnizațiilor tuturor demnitarilor, inclusiv a primarilor și președinților de CJ-uri.
De ce le este greu, acum, judecătorilor CCR să judece același subiect, cu aceleași argumente?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 iunie 2024, 13:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro