Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Robert-Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
Sfidarea supremă. Guvernul PSD-ALDE răstoarnă statul de drept

În miez de noapte, Guvernul a legiferat împotriva propriului popor și a aprobat ordonanța de modificare a Codului penal și proiectul de lege privind grațierea cu scopul de a-i salva pe politicienii cu probleme penale.

Consider că sunt cele mai rușinoase acte emise de un Guvern după 1989!
Guvernul PSD-ALDE răstoarnă statul de drept, sfidând milioanele de români care își doresc o țară sigură, democratică, cu reguli precise pentru toți. Nimeni nu este mai presus de lege! E principiul în care credem cu toții.
În acest fel, anii de muncă pentru construirea unui stat de drept au fost anulați într-o singură seară.
Obținerea unui număr de voturi îți dă dreptul să guvernezi, dar nu-ți dă voie să faci orice! Cine și-ar fi imaginat că se pot da legi prin care un demnitar nu răspunde pentru o faptă care produce pagube de până în 200 000 de lei? Cine este dispus să voteze așa ceva?
Cum să ne aducem frații și prietenii din afara granițelor, care și-au căutat o viață mai bună, când un guvern aruncă în derizoriu fundamentele statului de drept și pilonii democrației? Românii buni, indiferent unde se află, știu că toți suntem egali în fața legii. Acest principiu de bază este încălcat de către actuala putere.
Suntem datori să răspundem hotărât acestor fărădelegi.
România se află la o cumpănă. Trebuie să facem tot ce depinde noi pentru ca generațiile viitoare, copiii noștri să crească și să trăiască într-o țară liberă, democratică și sigură.
Astăzi, Guvernul și-a epuizat orice formă de încredere! Nu numai în fața celor care sunt în stradă, ci în fața milioanelor de români. Demisia e singura decizie a actualului Guvern pentru a se restabili dreptatea și statul de drept.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 3 decembrie 2022, 3:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro