Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Laurențiu Nistor > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la vicepreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Laurențiu Nistor (Grup PSD)

Deputații PSD, membri ai Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, au votat în cadrul ședinței din data de 8 martie pentru un raport de adoptare al formei aprobate de Senat a Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe.

Forma adoptată de Senat și aprobată în cadrul comisiei prevede reducerea de la coeficientul de 1.4 la coeficientul de 1 pentru municipiul București a valorii de cumpărare a locuințelor ANL pentru chiriași, având în vedere că, în prezent, în teritoriu pot fi cumpărate la valori egale sau mai mici decât valoarea de înlocuire, iar în București valoarea este mai mare cu 40%. Adoptarea acestei inițiative creează posibilitatea cumpărării locuințelor pentru tinerii din program care în alte condiții nu și-ar putea permite cumpărarea locuinței, dat fiind prețul foarte mare de pe piață.
În cadrul ședinței s-a adoptat și Proiectul de Lege privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, act normativ inițiat de Guvernul Ponta, care creează cadrul juridic necesar în acest domeniu. Prin votarea în unanimitate a unui raport favorabil, deputații PSD au avut în vedere necesitatea aplicării standardelor europene la acest capitol și respectarea angajamentelor României ca stat membru al UE.
Deputații au votat pentru respingerea Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței de Guvern nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, având în vedere punctul de vedere negativ al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, s-a votat și împotriva Propunerii legislative privind completarea unor prevederi ale Legii administrației publice locale nr.215/2001, precum și a unor prevederi ale Legii nr.340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, având în vedere neconstituționalitatea unor articole de lege cuprinse în proiecte.
Ordinea de zi a ședinței comisiei a fost suplimentată cu Propunerea legislativă privind schimbarea reședinței comunei Traian Vuia, iar deputații PSD și-au însușit amânarea dezbaterii inițiativei cu patru săptămâni, pentru a permite organizarea unui referendum local, în acest fel proiectul urmând să fie susținut de voința majorității populației din localitate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 16:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro