Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Laurențiu Nistor > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la vicepreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Laurențiu Nistor (Grup PSD)
Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a dezbătut, în cadrul ședinței din 15 martie 2016, proiectul de Lege privind achizițiile publice. Propunerea legislativă creează cadrul legal privind achizițiile publice în România, urmărind transpunerea în legislația națională a Directivei 2014/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 februarie 2014 în această materie.


Inițiativa legislativă își propune să redefinească procesul de achiziții publice în vederea stabilirii unui cadru adecvat, în mod transparent și neîncărcat de birocrația excesivă, încurajându-se în același timp utilizarea eficientă a fondurilor publice. Vicepreședintele comisiei, deputatul PSD Laurențiu Nistor, a propus în cadrul dezbaterilor eliminarea din textul inițiativei a criteriului „prețul cel mai mic” în atribuirea contractelor de achiziții publice. În urma acestui amendament, comisia a avizat favorabil proiectul de lege.

O altă inițiativă importantă dezbătută în cadrul ședinței este proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2015 pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov.
Deputații PSD membri ai comisiei au votat pentru un raport favorabil asupra formei aprobate de Senat. Votul în favoarea acestui proiect are în vedere necesitatea socială de asigurare și continuare a serviciilor regulate de transport de persoane între municipiul București și localitățile din județul Ilfov. De asemenea, măsurile aduse prin această inițiativă protejează nu doar populația și operatorii de transport care își vor putea desfășura în continuare activitatea, dar și bugetul de stat care urma să fie afectat de neplata taxelor și impozitelor în activitățile de transport de persoane.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 28 ianuarie 2023, 0:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro