Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alexandru Stănescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Alexandru Stănescu (Grupul parlamentar al PSD)

În perioada 17 - 19 octombrie, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice s-a deplasat în județul Alba, cu sprijinul colegului nostru Ioan Dîrzu, vicepreședintele Comisiei.

La ședința Comisiei, desfășurată la sediul Instituției Prefectului Județului Alba, ne-am bucurat de prezența domnului Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, domnului Geronimo Brănescu, președinte ANSVSA, precum și a domnului Sorin Roșu-Mareș, secretar de stat în cadrul MADR, împreună cu echipa sa de la AFIR, ANIF APIA, AZM, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.
În cea de-a doua parte a vizitei noastre am avut o serie de întâlniri în teren cu fermieri și locuitori din județul Alba. Prima oprire a avut loc la sediul Cramei Jidvei, unde am aflat povestea de succes și principalele provocări cu care se confruntă Grupul Jidvei, chiar de la gazdele noastre, familia Necșulescu. Această firmă românească ce dispune de o investiție impresionantă, are o suprafață întinsă pe 2.500 hectare, deținând cea mai mare plantație viticolă din România și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic.
Ultima parte a vizitei noastre în județul Alba a avut loc în Munții Apuseni, unde am avut ocazia să vedem pentru prima dată "Țara Moților", cu ajutorul colegului nostru Corneliu Olar. Aici am fost întâmpinați de oameni calzi și primitori, care ne-au vorbit despre dificultățile cu care se confruntă în viața de zi cu zi, fiind dovada vie a faptului că zona montană românească are o mare nevoie de sprijin din partea statului. În acest sens, le-am vorbit despre Legea de aprobare a Programului de încurajare a activităților din zona montană, prin care se alocă un 1 miliard de euro pentru o perioadă de 10 ani din bugetul național, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 12:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro