Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Nicolae Păun > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale
Ziua Internațională a Romilor, 8 aprilie

În ziua de 8 aprilie, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale a sărbătorit "Ziua Internațională a Romilor" printr-o manifestare organizată de domnul deputat Nicolae PĂUN, reprezentantul minorității romilor din Parlamentul României.

Președintele Comisiei pentru drepturile omului, domnul deputat Nicolae PĂUN, este inițiatorul Legii nr.66/2006 privind consacrarea zilei de 8 aprilie ca "Sărbătoarea etniei romilor din România".
Această sărbătoare a fost marcată printr-o serie de activități cultural - artistice din tradiția și etosul popular al etniei romilor la care au participat domnul deputat Varujan PAMBUCCIAN, liderul Grupului Minorităților Naționale, doamna deputat Tamara Dorina CIOFU, vicepreședintă a Comisiei pentru drepturile omului și domnul deputat Dorel Gheorghe CĂPRAR, președintele Subcomisiei pentru monitorizarea respectarii drepturilor persoanelor private de libertate.
Au mai luat parte și membri ai Guvernului, printre care domnul prof.univ.dr.Remus PRICOPIE, Ministrul Educației Naționale, domnul secretar de stat Csaba Ferenc ASZTALOS, Președintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, precum și reprezentanți ai mediului academic și diplomatic și ai societății civile.
Participanții și-au exprimat acordul pentru susținerea și consolidarea unui dialog permanent și constructiv între nivelul politic, executiv, administrația publică locală și reprezentanții societății civile rome. În acest sens, s-a facut apel la toți factorii cheie implicați în elaborarea și implementarea unor politici publice privind incluziunea etnicilor romi pentru o cooperare eficace și eficientă în vederea rezolvării problemelor acestora și adaptarea la realitățile economice, sociale și culturale atât în plan național cât și european și internațional.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 17 iulie 2024, 22:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro