Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ciprian-Constantin Șerban > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ciprian Șerban (Grupul parlamentar al PSD)
Opriți îngenuncherea românilor!

Creșterea necontrolată a prețurilor la energie trebuie oprită acum, cât încă mai este timp pentru adoptarea unor măsuri de protejare a populației, dar și a companiilor, care oricum sunt la limita falimentului!

Este clar pentru toată lumea că Guvernul Cîțu a scăpat, categoric, lucrurile de sub control. Explozia facturilor la energie, așteptată cu înfrigurare de către populație, este dovada clară că acest Guvern este total incapabil să conducă țara.
Premierul României îi sfidează, fără nicio jenă, pe români și refuză cu premeditare oprirea jafului național generalizat prin scumpirile uriașe ale energiei.
Au demonstrat de nenumărate ori că habar nu au de legile românești, așa că PSD le-a arătat, în repetate rânduri, cum pot pune populația la adăpost de acest uriaș tăvălug al scumpirilor. Este absolut necesar să se aplice, de urgență, prevederile din legea concurenței!
Solicităm înființarea urgentă a unei comisii parlamentare de control care să identifice cu precizie cauzele și responsabilitățile abuzului monopolist care a crescut exponențial profiturile corporațiilor din energie, pe seama populației și a restului firmelor din România.
Guvernarea lui Cîțu, prin liberalizarea fără cap a pieței de energie, fără să prevadă o minimă garanție că există concurență reală, fără să asigure o producție internă confortabilă de energie, fără măsuri de protecție a consumatorilor vulnerabili i-a condamnat pe români să plătească cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru electricitatea consumată, la paritatea puterii de cumpărare.
Ca de obicei, în toți acești ani de guvernare de dreapta, Cîțu și repetenții săi de la Palatul Victoria au pus calul înaintea căruței și nu acceptă că totul se duce de râpă.
Nu vor să coboare în realitate și să vadă că populația și economia resimt crâncen orgoliul prostesc și incompetența guvernelor lui Iohannis. România este pusă în genunchi! Cu salarii, pensii, alocații înghețate, dar cu un înfricoșător carusel al scumpirilor, care-i spulberă puterea de cumpărare dobândită în anii guvernării PSD, întreaga țară este în moarte clinică.
PSD a solicitat Guvernului să prevadă la rectificarea bugetară resursele necesare, astfel încât consumatorii vulnerabili să beneficieze de sprijin încă de la 1 octombrie. Dacă Guvernului Cîțu i-ar păsa, acest lucru ar fi realizabil.
PSD a propus și susține adoptarea în regim de urgență a legii consumatorului vulnerabil. Am adus amendamente consistente care prevăd subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor. Am cerut stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie, dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30% într-un interval de 6 luni.
Dacă Guvernului Cîțu i-ar păsa, aceste lucruri ar fi realizabile.
#NouăNePasă
#MăsuriRealizabile
#OprițiTăvălugulPrețurilor
#RomâniiTrebuieApărațiDeGuvernanațiIncompetenți
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 3 decembrie 2022, 0:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro