Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Gabriela-Maria Podașcă > Press releases Versiunea pentru printare

Gabriela-Maria PODAȘCĂ
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Gabriela Podașcă: ‘‘Suntem obligați să stabilim un cadru legislativ funcțional, care să ofere siguranță și speranță pentru milioane de femei refugiate’’

Deputatul PSD, Gabriela Podașcă, a participat joi, 3 martie, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlamentul European pe tema combaterii violenței împotriva femeilor refugiate și a solicitanților de azil. [...]

4 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

privind participarea la Reuniunea interparlamentară cu tema Femei refugiate și solicitante de azil în Statele Membre ale Uniunii Europene
(Bruxelles, 3 martie 2016)

În data de 3 martie 2016, la Bruxelles, Parlamentul European a organizat Reuniunea interparlamentară cu tema generală Femei refugiate și solicitante de azil în Statele Membre ale Uniunii Europene, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la care a luat parte doamna deputat Gabriela Maria Podașcă.

4 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
România interzice instituționalizarea copiilor cu vârsta de până la 3 ani. Peste 700 de copii instituționalizați cu vârsta între 2 și 3 ani vor fi crescuți într-un mediu familial potrivit inițiativei deputatului PSD Gabriela Podașcă.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi propunerea legislativă inițiată de Gabriela Podașcă, deputat PSD, prin care se interzice instituționalizarea copiilor cu vârsta de până la 3 ani. „Modificarea unui singur articol, articolul 64 din legea 272/2004, le oferă celor peste 700 de copii instituționalizați cu vârsta între 2 și 3 ani șansa de a fi crescuți într-un mediu familial”, a declarat deputatul PSD.

17 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, împreună cu doamna deputat Gabriela Podașcă, vor susține, în jurul orei 14.00, la finalul ședinței de plen a Sesiunii inaugurale a Adunării Parlamentare a SEECP, o declarație de presă.

11 mai 2014
  Joint communiqué of the SEECP Parliamentary Assembly

Bucharest, 11 May 2014 – We the Speakers of Parliaments of SEECP Participating States present on the occasion of the inauguration of the South East European Cooperation Process Parliamentary Assembly,

11 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)

Gabriela Podașcă, deputat PSD: "Copiii trebuie să crească în familii. Nicio instituție, oricât de dotată ar fi și oricât de calificat ar fi personalul său, nu poate asigura aceleași condiții precum asistența maternală."

11 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 16 noiembrie, Palatul Parlamentului a găzduit ședința Grupului de lucru a statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), organizată în vederea pregătirii sesiunii inaugurale a Adunării Parlamentare a SEECP, care va avea loc anul viitor la București.

16 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Realizarea unui Cod de Conduită al parlamentarilor este încă un pas hotărât către recâștigarea încrederii românilor în instituția fundamentală a democrației

Ca parlamentar al României aflat la primul mandat, consider esențială rezolvarea crizei de încredere care afectează Parlamentul. Continua blamare a Forului legislativ la nivel public, alături de lipsa unor ample demersuri de educație democratică, reprezintă, până la urmă, vulnerabilități majore pentru statul român.

17 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
"România va sprijini parlamentele statelor membre ale Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est în eforturile armonizării legislației naționale la standardele europene."

Parlamentul României va contribui semnificativ la sprijinirea eforturilor parlamentelor statelor membre SEECP de a-și armoniza legislația națională la standardele europene și acquis-ul comunitar, a declarat, luni, deputatul PSD și președintele Grupului de lucru al dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Gabriela Podașcă.

15 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Guvernul Ungureanu a absorbit de 3 ori mai puține fonduri decât guvernul actual

Mihai-Răzvan Ungureanu nu are ce lecții să dea în materie de fonduri europene, iar tăcerea i-ar fi fost o opțiune mult mai onorabilă. Situația dânsului este precum cea a unui fotbalist care, după ce a fost în teren, a ratat cu poarta goală și a luat cartonaș roșu în cinci minute, acum face scandal de pe margine și se cere înapoi în joc. Mai multă reținere și mai mult realism nu i-ar strica fostei speranțe politice a dreptei!

27 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Guvernul din umbră al PDL, o reciclare eșuată

"Guvernul din umbră anunțat de Cătălin Predoiu a reușit să unească incompetența a două guverne care au adus mult rău României, respectiv: guvernele Boc și Ungureanu. Acest efort disperat este menit să oprească un exod real de membri PDL”, a declarat deputatul PSD Gabriela Podașcă referitor la anunțul făcut ieri de către prim-vicepreședintele PDL privind alcătuirea unui cabinet alternativ.

24 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Gabriela Podașcă: "Îl invit pe deputatul Popoviciu la prima ședință a Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților pentru a-i arăta câtă eroare și câte prejudecăți sunt în spatele gândirii sale".

Deputata Gabriela Podașcă, Vicepreședinta Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, își exprimă indignarea față de cea mai recentă inițiativă a deputatului PDL Alin Popoviciu și condamnă mentalitatea de grotă care stă în spatele ideii.

20 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Gabriela Podașcă (Grup PSD)
Podașcă: „Fac un apel către politicieni să nu se mai jignească în spațiul public cu apelativul "autistule”

Politicienii nu ar mai trebui să apeleze în timpul unor dispute purtate în spațiul public la expresii și apelative care ar putea aduce atingere unor categorii sensibile ale populației, a declarat miercuri deputatul PSD Gabriela Podașcă, în contextul adoptării în plenul Camerei Deputaților a Proiectului de Lege 213/2012 pentru modificarea și completarea Legii nr.151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate.

12 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea
Prima Adunare Parlamentară a SEECP, la București în 2014

România va găzdui în prima parte a anului 2014 prima reuniune a Adunării Parlamentare a statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP). Decizia a fost luată în urma negocierilor purtate de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în cadrul Conferinței anuale a Președinților de Parlamente din cadrul SEECP, care a avut loc la Ohrid, în Republica Macedonia, în perioada 26-28 mai.

28 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Ștefan Zgonea, va participa, în perioada 26-28 mai, la cea de-a zecea Conferință a Președinților de parlamente din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc la Ohrid, Republica Macedonia.

24 mai 2013 detalii
   ANUNȚ DE PRESĂ

Doamna deputat Gabriela-Maria Podașcă (Grup PSD), vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați, va susține marți, 2 aprilie, începând cu ora 12.30, o conferință de presă cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului (sala "Spiru Haret", nivel P).

2 aprilie 2013 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 26 september 2023, 5:01
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro