Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (neafiliat)
Incompetența Guvernului PSD-PNL: vouchere de 50-100 de euro în comparație cu „excepția iberică”, care plafonează prețurile la energie, cu acordul UE

Principalele partide de la guvernare, PSD și PNL, se întrec în anunțuri despre pomeni pentru românii vulnerabili. PSD vrea vouchere de 50 de euro, în timp ce PNL, uitând doctrina ce o are în spate, anunță o pomană dublă, de 100 de euro, în încercarea de a-i îmbuna pe cetățenii afectați de valul de scumpiri la toate categoriile de produse și servicii.

Cu vouchere de 50 și de 100 de euro își propune Guvernul Ciucă să combată sarabanda scumpirilor! Atât au putut gândi mințile luminate din ministere și de la Palatul Victoria.
Oare nu era echitabil pentru toți românii, nu doar pentru cei vulnerabili, ca guvernanții să vină cu o serie de măsuri protecționiste?
Soluțiile parlamentarilor de la Forța Dreptei sunt depuse la Parlament și ignorate de guvernanți. Am propus soluții clare pentru stoparea inflației: reducerea TVA-ului, a accizelor la carburanți, dar și a taxelor pe care statul român le încasează din facturile populației la energie și carburant.
Ceea ce PNL și PSD fac în această întrecere grețoasă pentru vouchere de mălai și ulei, de 50 sau de 100 de euro, nu este nimic altceva decât o bătaie de joc. Adică, cu o mână dau un mărunțiș românilor sărmani să mai supraviețuiască de la o lună pe alta, cu o brumă de alimente, și cu două mâini, Guvernul Ciucă ia bani din taxe și accize.
Solicit partidelor la guvernare să treacă peste orgolii, să ia în seamă problemele românilor și să adopte măsurile reale de scădere a inflației pe care noi, parlamentarii Forța Dreptei, le-am inițiat.
Și, în timp ce guvernanții noștri se bat în cine ar putea da o pomană mai mare, guvernele altor state europene primesc ok-ul de la Bruxelles pentru plafonarea prețurilor la energie și chiar adoptă măsuri pentru protejarea populației. Este vorba despre Spania și Portugalia, două țări conduse de socialiști care, iată, nu apelează la tertipurile pesediste de la București. Acordul, ”excepția iberică”, a fost parafat la Consiliul European săptămâna trecută, după cum a anunțat chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
De ce portughezii și spaniolii au reușit să negocieze astfel de măsuri cu Bruxelles-ul și România, unde clar gradul de sărăcie este mai mare ca în Spania, nu? De ce guvernanții noștri ne spun că Uniunea Europeană nu este de acord cu o propunere de reducere a accizelor când iată, în Peninsula Iberică, guvernele de la Lisabona și de la Madrid au reușit acest lucru?
De ce socialiștii iberici au trecere la Bruxelles și pe alde Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu ori Adrian Câciu nu îi bagă nimeni în seamă? Reamintesc faptul că premierul Spaniei, Pedro Sanchez, în vizita sa de la București s-a întâlnit și cu Ciolacu, tocmai pentru a-i convinge și pe socialiștii români să sprijine pachetul acesta de măsuri pentru protejarea populației. Se vede clar că socialiștii românii sunt încă paria în Europa, după epoca Dragnea-Dăncilă și că nimeni nu îi ia în serios, ceea ce nu se traduce decât prin faptul că românii sunt lăsați să sufere!
Acum vedem clar cât de mult contează parcursul democratic al țărilor din Uniunea Europeană și că greșelile pesediștilor din anii din urmă sunt decontate acum de români: facturile cresc, carburantul se scumpește de la o zi la alta, iar inflația este galopantă. Asta este reușita guvernării PNL-PSD: impotența de a negocia un pachet de măsuri dure de control al prețurilor la energie! Avem dovada clară că dacă liderii ar fi avut trecere la Bruxelles, așa cum au această influență Spania și Portugalia, astăzi am fi vorbit despre o plafonare a prețurilor și în România și nu praf în ochi cu vouchere pentru o sticlă de ulei și o pungă de mălai la două luni!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 0:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro