Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
Links:
gigel.stirbu@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Gigel-Sorinel Știrbu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Gigel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)

Fiecare persoană are dreptul garantat la ocrotirea sănătății, oriunde s-ar afla, fără a se face vreo diferență de clasă socială, gen, etnie sau de orice altă natură ar fi acestea.

Din acest punct de vedere, și luând în considerare contextul sanitar complicat în care ne aflăm în ceea ce privește combaterea pandemiei provocate de coronavirus, Guvernul României a decis, printr-o hotărâre, ca toți cetățenii europeni și străini care au reședința în România să se poată vaccina anti-COVID în țara noastră. O normalitate și o dovadă din partea Guvernului României a recunoașterii drepturilor egale ale oamenilor. Dreptul la sănătate trebuie să fie întotdeauna ocrotit de către autoritatea legii. Toți cetățenii sunt egali în drepturi indiferent de țara sau de teritoriul pe care s-ar afla la un moment dat.
Îmi doresc din suflet ca toți românii din afara granițelor țării, fără excepții, să beneficieze și ei de același tratament și să nu întâmpine probleme în a li se administra acest vaccin de o importanță majoră pentru a ține sub control această pandemie care a cuprins întrega lume. Din moment ce orice persoană are dreptul de a circula în mod liber și de a-și alege reședința în interiorul granițelor oricărui alt stat, din moment ce orice cetățean poate părăsi orice țară, inclusiv pe a sa, mi se pare o normalitate ca orice om să aibe garantat și dreptul la sănătate de oricare alt stat.
Respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului trebuie să fie universală și consider că acum ne aflăm într-un moment în care relațiile de prietenie și solidaritate între națiuni sunt esențiale, mai ales că ne confruntăm cu acest virus atât de priculos care s-a extins în toate colțurile lumii.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 25 july 2024, 0:12
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro