Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alina Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Românii vor plăti mai puțin pentru serviciile de apă și canalizare

Românii vor plăti mai puțin pentru apă, canalizare și irigații, în urma unei inițiative legislative votată de plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea art. 291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal va ușura mult suportabilitatea costurilor legate de alimentarea cu apă și canalizare pentru consumatorii casnici, și implicit, traiul de zi cu zi al oamenilor. Noua reglementare prevede o cotă redusă a TVA de 9%, ce se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2019, la apa livrată pentru irigații în agricultură, și, de asemenea, la serviciile de alimentare cu apă și de canalizare.
Actul normativ va avea ca efect reducerea costurilor legate de întreținerea locuințelor, capitol la care românii au cheltuieli mult mai mari decât cetățenii celorlalte țări din Uniunea Europeană. Conform informații furnizate de Eurostat, în România se depășește cu mult pragul de 40%, considerat ca fiind împovărător pentru o gospodărie, în ceea ce privește cheltuielile curente.
Reducerea cotei de TVA pentru apa livrată în sistemul de irigații constituie o măsură extrem de benefică pentru agricultori, inclusiv pentru cei din județul Dolj, care vor putea astfel să își dezvolte investițiile din domeniu la prețuri mult reduse.
Adoptarea acestei legi reprezintă încă o dovadă a faptului că Guvernul PSD și majoritatea parlamentară adoptă măsuri pentru bunăstarea oamenilor, respectându-se dorința românilor care ne-au dat votul de încredere în decembrie 2016. Politicile publice și strategiile guvernamentale sunt îndreptate către satisfacerea necesităților oamenilor, astfel încât România să ajungă în cel mai scurt timp la nivelul țărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 30 ianuarie 2023, 19:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro