Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina-Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Românii care doresc să investească în dezvoltare personală vor primi credite garantate de stat

Guvernul României a adoptat Programul „Investește în tine”, care va oferi șansa fiecărui român, îndeosebi tinerilor, dar nu numai, să își achite studiile, să aibă acces la serviciile medicale, precum și să investească într-o locuință.

Prin acest program, statul va acorda credite de 40.000 de lei pentru tinerii între 16 și 26 de ani, iar valoarea acestuia poate fi extinsă cu 20.000 de lei, dacă beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului. Pentru persoanele între 26 și 55 de ani, valoarea creditului este de 35.000 de lei, dar poate fi extins cu 20.000 lei în aceleași condiții.
Dobânda beneficiarului este zero, toate dobânzile și comisioanele bancare fiind suportate de stat, prin bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cu condiția plății la scadență a ratelor creditului. Durata creditului este de 10 ani, inclusiv perioada de grație, care va fi cel puțin egală cu durata studiilor, dar nu mai mult de cinci ani. Scopul acestei perioade de grație este de a permite beneficiarului să finalizeze studiile pe care le urmează, iar apoi, după ce se angajează, să poată începe rambursarea creditului.
Aceste credite mai pot fi folosite pentru plata cursurilor de specializare, calificare, cărți, rechizite, reviste de specialitate, costuri de transport pentru participarea la manifestări științifice din România sau din străinătate, achiziționarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chirie, utilități, loc cazare în cămine școlare sau studențești, cumpărarea medicamentelor, plata analizelor medicale, a serviciilor dentare și a intervențiilor chirurgicale care nu sunt acoperite de Fondul Național de Asigurări de Sănătate.
Programul „Investește în tine” urmează să aibă peste opt milioane de beneficiari. Acesta se adresează în primul rând tinerilor, dar nu numai, fiind destinat oricărui român care dorește să investească pentru a-și îmbunătăți condițiile de trai.
În acest an, Guvernul PSD și majoritatea parlamentară care îl susține a inițiat și alte programe și legi destinate creșterii calității vieții românilor, și îndeosebi a tinerilor, așa cum prevede Programul de guvernare. Dintre acestea, amintesc sprijinirea firmelor care vor angaja șomeri, beneficiari de ajutor social și persoane defavorizate, acordarea unei mese calde pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, legea internshipului, angajarea tinerilor defavorizați, creșterea indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și cu boli rare. Sunt măsuri concrete, palpabile, care vor avea efecte benefice pentru fiecare român, iar acestea vor continua și în perioada următoare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 13:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro