Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PSD încurajează performanța -Elevii olimpici vor fi sprijiniți pentru a-și continua studiile în țară
Inegalabilul Mihai Eminescu spunea, extrem de sugestiv, că „Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat”. Pornind de la această realitate, Guvernul și majoritatea parlamentară PSD demonstrează cu prisosință că ”statul este stat” exact prin politicile publice și strategiile adoptate pentru învățământul românesc.


Unica unitate de măsură a veridicității acestei aserțiuni este dată de faptele concrete petrecute în educația românească.

Ultima decizie este cea ca absolvenții de liceu cu rezultate remarcabile la olimpiadele naționale și internaționale să fie sprijiniți de Guvern cu sume anuale de până la 4.000 de euro. Această hotărâre a Executivului este o nouă măsură pozitivă adoptată de PSD pentru dezvoltarea și modernizarea educației naționale și susținerea tinerei generații, în conformitate cu prevederile Programului de guvernare.
În acest sens, Guvernul a modificat Programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenți de liceu cu rezultate deosebite, laureați la olimpiadele naționale și internaționale, care a devenit astfel mult mai atractiv și mai simplu de accesat. Acordarea de sume de până la 4.000 de euro pe an, pe toată perioada studiilor universitare, inclusiv a studiilor de masterat și doctorat, va da posibilitatea tinerilor noștri merituoși să își continue activitățile de cercetare în instituții de învățământ superior acreditate din România, inclusiv după finalizarea studiilor.
Sprijinirea olimpicilor este doar una dintre măsurile stimulative luate în ultimii doi ani de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD, în scopul susținerii copiilor și tinerilor. Reamintesc că Parlamentul a adoptat o lege prin care anul 2019 este instituit ca „Anul Cărții” în România. Actul normativ își propune inițierea unor activități stimulative, mai ales în rândul elevilor, în scopul îndreptării atenției acestora spre a citi și a se documenta cu ajutorul cărților.
Au mai fost inițiate o serie de alte stimulente sociale și financiare îndreptate spre copii și reprezentanții tinerei generații, care pot acum să participe activ la procesul de învățământ, pentru ca mai târziu să demareze o carieră de succes în România, în majoritatea domeniilor de activitate. Între acestea, amintesc alocarea sumei de 200 de euro copiilor proveniți din familiile cu venituri reduse pentru achiziționarea de calculatoare, susținerea financiară a participării copiilor din provinciile istorice și din diaspora în tabere gratuite, acces la internet pentru 4.500 de școli, asigurarea de burse din fonduri europene pentru elevii liceelor profesionale. De asemenea, copiii beneficiază din acest an de Contul de economii Junior Centenar, care dă posibilitatea părinților să constituie un cont special de economisire sub formă de depozit, pentru orice copil de până la 18 ani, la care statul va contribui anual cu o sumă fixă, de 600 de lei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 14:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro