Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alina-Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Glorie eternă eroilor neamului românesc!

Miercuri, 6 iunie, în ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului, îi comemorăm pe eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Este o zi aniversată încă din 1920, iar legiferarea contemporană a acestei comemorări s-a consfințit în 1995, prin Legea nr. 48 privind proclamarea Zilei Eroilor, care prevede: „Se proclamă Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști - Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos -, potrivit tradiției românești”.


Așa cum ne cere tradiția creștină a poporului nostru, dar și Tratatul de pace de la Versailles, prin care fostelor națiuni beligerante li se impune întreținerea mormintelor tuturor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, Ziua Eroilor este un moment omagial care trebuie onorat de fiecare român.

Eroii neamului au dat dovadă de curaj, demnitate și iubire de țară, sacrificându-se pentru progresul și dezvoltarea României, iar acum noi toți le datorăm pioșenie și gratitudine. Suntem cu toții mândri de calitatea de demni urmași ai eroilor neamului, cei care ne rămân peste ani modele de comportament și atașament față de țară și oameni, făcând cinste României!
Îmi exprim gratitudinea și recunoștința față de veteranii de război, precum și pentru urmașii și văduvele acestora. Țin să le mulțumesc pentru demnitatea cu care au traversat momentele dificile prin care au trecut de-a lungul anilor și sunt sigură că spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă va fi un exemplu pentru noi toți, și în special pentru tineri. Le transmit respectul meu pentru rolul major pe care l-au avut în dezvoltarea comunităților noastre, fiind, pe rând, deschizători de drumuri, adevărați sprijinitori ai noștri, iar acum sfătuitori plini de învățăminte.
Să purtăm veșnică recunoștință eroilor noștri și să-i pomenim în această zi de mare sărbătoare!
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii neamului românesc!
Glorie eternă eroilor cunoscuți și necunoscuți!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 13:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro