Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Alina-Elena Tănăsescu > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alina Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Ludovic Orban dovedește un mare dispreț față de români

Dacă Guvernul Orban desconsideră instituțiile statului încă dinainte să fie învestit, presupunând că acest scenariu sumbru pentru români s-ar materializa, oare cât respect va arăta după ce se va vedea cazat la Palatul Victoria?

Poate că n-ar trebui însă să ne mire acest tip de a face politică al președintelui PNL când șeful său de la Cotroceni, Klaus Iohannis, este deja „o somitate“ în acest domeniu! Pentru că, să nu uităm, președintele României a încălcat sistematic, în cei cinci ani de mandat, Constituția României, fiind sancționat în dese rânduri de Curtea Constituțională. Cu așa șef, ce pretenții să ai de la subalterni săi?
Cu o atitudine de vătaf, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, după cele două zile de audieri, că nu va veni cu alte propuneri de miniștri pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor Publice, după ce candidații propuși au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate. Ar fi o premieră pentru România ca un premier desemnat să vină în fața Parlamentului cu niște propuneri de miniștri care nu au reușit să convingă deputații și senatorii că merită să conducă anumite ministere.
Consider, de asemenea, că decizia liderului PNL este o jignire față de Parlament și rolul acestuia, chiar dacă avizul comisiilor de specialitate este consultativ. În ciuda animozităților politice inerente, niciun alt premier desemnat nu a călcat în picioare acest proces democratic, menținând pe lista propunerilor de miniștri persoane care au primit aviz negativ. De-a lungul anilor au existat propuneri de miniștri avizate negativ și în cazul Guvernelor Boc ori Dacian Cioloș, dar aceștia au fost mai apoi înlocuiți, așa cum era normal. Iată însă că Guvernul Orban dovedește, încă dinainte să ajungă la votul de învestitură, un uriaș dispreț față de români.
Miniștrii propuși în Cabinetul Orban au fost audiați, marți și miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. Este vorba despre Florin Cîțu - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanțelor Publice, Ion Ștefan - propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Violeta Alexandru - propusă la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. La finalul audierilor, social-democrații i-au cerut premierului desemnat, Ludovic Orban, să îi înlocuiască de urgență pe miniștrii propuși care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate, însă acesta a refuzat categoric.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 5 february 2023, 18:32
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro