Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina-Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL trebuie să plece azi. Abuzurile trebuie să înceteze!

Unul dintre cele mai contestate guverne din istoria recentă, Guvernul Orban, a demonstrat, în ședința de marți seară, că este doar o sursă de haos și instabilitate pentru România. Din acest motiv, plecarea Guvernului Orban - PNL a devenit o urgență.

Nu mai încape îndoială că acest guvern impus de președintele Iohannis este unul toxic pentru România. La început au fost tăierile din bugetele educației și sănătății. Apoi au spus că nu vor mări nici pensiile, nici salariile și nici alocațiile. A urmat anunțul că nu sunt bani de investiții, în vreme ce ei împrumutau miliarde de euro la dobânzi greu de acceptat, bani despre care nu știm unde ajung.
Iar acum vin, în ultima ședință de guvern, și adoptă 25 de ordonanțe de urgență, fără ca ele să aibă măcar avizele necesare!? Cum este posibil ca un guvern de conjunctură, care nu a rezultat în urma unor alegeri, să adopte zeci de ordonanțe de urgență într-o singură seară, ordonanțe care ne vor afecta pe toți pentru mulți ani de acum înainte?! Un exemplu este ordonanța care privatizează practic sistemul de sănătate și care ne va duce în situația în care, în România, vei avea șanse să trăiești doar dacă ai bani. Restul sunt lăsați în voia sorții.
Așa ceva nu poate fi acceptat. Pentru toate aceste abuzuri sunt sigură că moțiunea de cenzură va trece!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 13:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro