Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Alina-Elena Tănăsescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alina Elena Tănăsescu (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii sunt viitorul României! Când investim în alocațiile copiilor, investim în viitorul țării!

Parlamentul a aprobat dublarea alocațiilor, nu scăderea lor cu 80%, așa cum vrea Guvernul PNL.

După ce judecătorii Curții Constituționale au sancționat, în urmă cu câteva săptămâni, Guvernul Orban-PNL, căruia i-au transmis, printr-o decizie în unanimitate, că este obligat să aplice legea adoptată de Parlament și să dubleze alocațiile, vremelnicii locatari ai Palatului Victoria insistă să-și bată joc de copiii români. Într-o încercare absolut condamnabilă de a tergiversa aplicarea unei legi constituționale, votată de Parlament cu o largă majoritate, Guvernul PNL dorește, printr-o ordonanță de urgență, tăierea cu 80% a creșterii prevăzute! PSD se opune vehement acestei tentative jenante a Guvernului condus de Ludovic Orban, ordonanța fiind deja respinsă de Senat și Camera Deputaților - în calitate de for decizional, și solicită public aplicarea legii și dublarea alocațiilor.
În contextul pandemiei și a creșterii prețurilor, dublarea alocațiilor este absolut necesară, fiind un ajutor important pentru familiile cu copii. Deja, vreme de peste 8 luni, Guvernul PNL le-a negat acestora dreptul de a le putea cumpăra propriilor copii haine, jucării ori, și asta este o realitate tristă, alimente de bază! Pentru că dublarea alocațiilor nu a fost, nici pe departe, o măsură populistă, așa cum încearcă unii s-o descrie, ci o datorie pe care o avem, ca națiune, față de copiii noștri. Nu poți să consideri acești bănuți o «povară» pentru buget în timp ce instituțiile din subordinea guvernului fac, iată, așa cum confirmă Curtea de Conturi, achiziții dubioase de sute de milioane de euro.
Din păcate, Guvernul Orban-PNL dovedește o apetență periculoasă pentru nerespectarea legilor. Este aproape incredibil câtă indiferență și dispreț arată liberalii față de lege și de procesul democratic și, prin extensie, față de cetățeni. Și mai grav este că, prin încercarea de a stopa dublarea alocațiilor, PNL demonstrează, încă o dată, că nu guvernează pentru români, ci împotriva lor!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 14:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro