Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)

Domnul deputat AUR, Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților, a participat, miercuri, 16 iunie, la dezbaterea „Vouchere culturale pentru elevii din învățământul preuniversitar”.

Dezbaterea a fost organizată în cadrul Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, cu participarea mai multor parlamentari, a Ministerului Educației, a Academiei Române și, nu în ultimul rând, a asociațiilor de elevi și de părinți, scriitori și jurnaliști. La eveniment au participat scriitorul Florin Iaru și jurnalistul Liviu Mihaiu.
Domnul deputat Dan Tanasă a luat cuvântul în cadrul dezbaterilor, susținând inițiativa legislativă privind acordarea voucherelor culturale pentru elevi, în condițiile în care, în România, nu sunt prevăzute programe naționale de susținere și încurajare a educației copiilor și tinerilor prin cultură și manifestări artistice. Elevii înscriși în învățământul preuniversitar vor beneficia anual de tichete culturale în cuantum de 250 lei. Din păcate, în România, peste 32% dintre copii trăiesc sub pragul sărăciei, din lipsa posibilităților financiare. Acești copii, chiar dacă sunt talentați, nu au acces la carte, teatru sau alte manifestări culturale.
Domnul deputat a subliniat faptul că, în prezent, Guvernul condus de domnul Florin Cîțu derulează mai multe programe de acest tip pentru achiziționarea de autoturisme sau electrocasnice și că nu ar trebui să existe o reticență față de un astfel de program care să vină în sprijinul copiilor și al culturii.
Grupul parlamentar AUR va susține categoric acest proiect privind acordarea voucherelor culturale!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 1:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro