Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Premieră în Parlamentul României! Proiect de opinie negativ împotriva Comunicării Parlamentului European pe teme ce includ „identitatea de gen și LGBTIQ”

În urma expunerii domnului deputat AUR, Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, aceasta a emis un aviz negativ în privința Planului de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE pentru perioada 2022-2027, întrucât documentul conține, între altele, referiri la "egalitatea de gen" și "LGBTIQ".

„Am asistat la o premieră în Parlamentul României. Pentru prima dată, o comisie a forului legislativ a respins Comunicarea către Parlamentul European și Consiliu pe o temă anume. În cadrul dezbaterilor am atras atenția asupra faptului că în textul comunicării se regăsește sintagma „egalitate de gen”, precum și sintagma „LGBTIQ”, în timp ce creștinii europeni nu sunt apărați. Propunerea mea de aviz negativ a fost aprobată cu majoritatea voturilor celor prezenți și doresc să le mulțumesc public colegilor mei pentru acest lucru. Iată că se poate și altfel, nu doar să aprobăm pe bandă rulantă ce ne trimit birocrații de la Bruxelles”, a declarat deputatul AUR, Dan Tanasă.
Membrii Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați au dezbătut documentul sus-menționat în ședința din 16 noiembrie 2022. În urma dezbaterilor și opiniilor exprimate, cei prezenți la ședință au hotărât, cu majoritate de voturi, să întocmească un proiect de opinie negativ asupra Planului de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a EU pentru perioada 2022-2027 - Promovarea participării și a capacității semnificative a tinerilor în acțiunea externă a EU pentru dezvoltare durabilă, egalitate și pace [JOIN (2022) 53].
Proiectul de opinie negativ va fi transmis Comisiei pentru afaceri europene, potrivit art.176 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu modificările și completările ulterioare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 2:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro