Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Vizita deputatului Dan Tanasă în Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

În perioada 24-26 martie 2023, domnul deputat Dan Tanasă s-a deplasat la Chișinău, în Republica Moldova, pentru a contura o serie de colaborări cu instituții și entități din cel de-al doilea stat românesc.

Această vizită parlamentară a fost cu atât mai semnificativă dată fiind importanța zilei de 27 martie, moment la care este marcată împlinirea a 105 ani de la decizia Sfatului Țării de la Chișinău prin care această provincie istorică se unea cu Patria Mamă.
Drept urmare, în data de 24 martie, domnul deputat a avut o primă întrevedere cu doamna Viorica Negrei și cu domnul Andrei Păvăloi, directori adjuncți în cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău. În urma acestor discuții s-au stabilit obiective comune, perspective de colaborare și activități prin care instituțiile de învățămân din județul Mureș pot coopera cu partenerii din Chișinău. Au fost stabilite activități concrete și proiecte astfel ca, în acest an, elevi din municipiul Chișinău să participe la activități academice și extrașcolare în România.
Ulterior a fost efectuată o deplasare la Biblioteca „Târgu Mureș” din pretura Râșcani a municipiului Chișinău, instituție de învățământ fondată în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș acum mai bine de 20 ani și care păstrează în acest mod o relație specială cu municipiul Târgu Mureș și cu județul Mureș. A fost stabilită ca următoare etapă concretă întoarcerea vizitei la Târgu Mureș a reprezentanților instituției din Chișinău precum și inițierea unei campanii pentru dotarea ulterioară cu noi cărți a acestei biblioteci. S-a constatat o activitate asiduă și o prezență remarcabilă a tinerilor la această instituție de cultură, conducătorii bibliotecii organizând numeroase activități interactive și inovative pentru tinerii cititori.
În data de 25 martie a fost desfășurată și o vizită la sediul Patriarhiei Române din Republica Moldova, respectiv Mitropolia Basarabiei – Arhiepiscopia Chișinăului. Domnul deputat a comunicat susținerea sa personală, a Grupului parlamentar AUR, precum și a statului român pentru Mitropolia Basarabiei în eforturile de recuperare a patrimoniului imobil, dar și cultural, din Republica Moldova.
Deplasarea la Chișinău s-a încheiat în data de 26 martie prin participarea la o conferință dedicată împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Această conferință a cuprins o serie de alocuțiuni din partea elitei culturale și științifice din Republica Moldova prin care s-au prezentat argumente și informații legate de beneficiile și importanța ReUnirii. Domnul deputat Dan Tanasă a susținut o cuvântare în fața mulțimii de români patrioți, în care a afirmat, în mod răspicat, că „Unirea nu este doar un drept al națiunii române, ci și o obligație a tuturor patrioților români!”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 2:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro