Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Cazul inacceptabil al tinerei care a născut în fața spitalului din Urziceni

La începutul lunii august a anului curent toată țara a cutremurat după cazul uimitor în care o tânără de 24 de ani a fost nevoită să nască în stradă în fața spitalului din municipiu Urziceni.

Surprinzător este faptul că tânăra apare în registrul de consultații al unității medicale, înregistrarea fiind însoțită de parafa medicului de gardă, dar acesta nu a consultat-o.
Deputatul AUR Dan Tanasă a menționat că: „Suntem în această situație cu sistemul medical din cauză că sănătatea a fost permanent subfinanțată în ultimii 33 de ani, a fost un domeniu folosit în interes particular sau de grup și, în general, tratat ca o Cenușăreasă a societății românești. Sistemul sanitar din România a fost distrus în surlele reformelor trâmbițate de partidele ce s-au perindat la guvernare, în ultimele trei decenii.” Este inadmisibil să ne fie teamă să intrăm într-un spital ca să nu fim dați afară. Cazul de la Urziceni arată, din nou, imaginea desprinsă din filmele de groază a spitalelor românești. De 33 de ani nu s-a construit decât un spital nou în România.
Începând cu incendiul de la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț, care a curmat viața și rănit zeci de oameni și până la incidentul de la Urziceni, aceste triste evenimente demostrează faptul că sistemul de sănătate din România este o bombă cu ceas. În orice moment se pot întâmpla noi tragedii din cauza habarnismului și intereselor personale a politicienilor de la guvernare. Drept dovadă, ne demonstrează faptul că, la aproape două luni de la incidentul de la Urziceni, primarul PNL al Urziceni, în subordinea căruia se află spitalul, a fost doar exclus din partid, dar rămas în funcție în continuare iar managerul spitalului a fost doar suspendat.
Domnul deputat a încheiat afirmând: „Vi se pare că a mai zis cineva ceva despre cazul de la Urziceni? Nu! Doar s-a băgat sub preș, în speranța că vom uita complet de el. Toți cei responsabili de cazul de la Urziceni, începând cu managerul și întreaga conducere a spitalului și continuând cu primarul orașului trebuie să plece urgent din funcțiile pe care le dețin de ani buni, fără a avea niciun fel de performanță. Au dovedit că sunt administratori incompetenți, iar rezultatele vorbesc de la sine.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 3:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro