Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
USR toacă banii românilor pentru consultanță realizată de firmele de casă

Deputatul AUR, Dan Tanasă, aduce în discuție preocupările legate de costurile și practicile din domeniul consultanței politice în cadrul Uniunii Salvați România.

Deputatul susține că „în ciuda promisiunilor pentru o schimbare radicală, se constată că partidul USR practică exact aceleași metehne precum PSD și PNL în ceea ce privește cheltuirea banilor pentru apropiații de partid.”
Potrivit informațiilor prezentate, cifra de afaceri a firmelor care oferă consultanță către USR a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând până la 900%. Prețurile pentru aceste servicii variază între 1.000 și 6.000 de euro lunar, cu cele mai multe firme plătite de Uniune fiind deținute de membri de partid sau apropiați ai acestora și având un singur angajat.
În acest context, firma Thinking Ahead Research and Consultancy SRL, condusă de Cristian Ghinea, fostul ministru al investițiilor și proiectelor europene între decembrie 2020 și septembrie 2021, a atras atenția prin sumele semnificative încasate de la USR. Firma a primit lunar 6.000 de euro pentru consultanța politică acordată partidului, potrivit datelor obținute de la Secretariatul General al USR.
Aceste informații sunt parte a unei prezentări mai ample a activității companiei, care a înregistrat o creștere notabilă în 2022, cu o cifră de afaceri de 784.937 de lei și un profit de 437.892 de lei, reprezentând creșteri de 891%, respectiv 518% în comparație cu anul precedent.
Deputatul AUR de Mureș, Dan Tanasă, subliniază că „aceste aspecte ridica întrebări cu privire la transparența și echitatea cheltuirii fondurilor în cadrul partidului care se prezintă a fi complet anti-corupție și contra practicilor politicianiste. Observăm însă că USR se comportă exact la fel ca celelalte partide care au dus România la pierzanie timp de 30 de ani. Tentația banului este mult mai puternică față de principiile și sloganurile de partid!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 3:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro