Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Deputatul AUR, Dan Tanasă, cataloghează condițiile impuse de Austria pentru aderarea la Schengen ca fiind absolut inacceptabile

"Din nou, Marcel Ciolacu s-a făcut de râs. Și nu doar el, ci și Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă.

Primii trei oameni în stat s-au făcut de râs "big time” în chestiunea Schengen. „Am spart gheața”, zice Marcel Ciolacu pe Facebook, după ce Austria, chipurile, ne-a întins un deget și ne-a zis că România poate intra în Spațiul Schengen cu granițele aeriene.
Doar că singura gheață care s-a spart este cea din capul mic al lui Marcel Ciolacu. Ceea ce uită să precizeze este faptul că nu există o dată certă cu privire la momentul în care România va intra în Schengen și cu granițele terestre, chestiune care ne afectează cel mai mult. Transportatorii români vor avea în continuare de suferit".
În acest context, observăm, din presa publicată în Austria, că statul austriac a impus anumite condiții pentru ca România să intre parțial în Schengen prin spațiul aerian.
Atât presa de la Viena, cât și cea de la București, vorbesc de faptul că țara noastră ar trebui să primească niște zeci de mii de imigranți afgani și sirieni.
Domnul deputat afirmă: "Noi considerăm că acest lucru este inacceptabil, la fel cum și puterea de la Sofia consideră acest lucru inacceptabil. Doar lui Marcel Ciolacu, PSD-ului, PNL-ului și celor doi bufoni, Iohannis și Ciucă, li se pare în regulă.
Condițiile impuse de Austria sunt absolut inacceptabile. De mai bine de 12 ani, România îndeplinește toate criteriile pentru a accede la Spațiul Schengen, iar acest lucru ne este refuzat în mod sistematic de Europa de Vest, o chestiune complet inacceptabilă pentru AUR. Accederea României la Spațiul Schengen nu este vreo favoare pe care ne-o fac Austria, Franța, Italia, Olanda, Belgia sau alte state care strâmbă din nas atunci când vine vorba despre accederea României și Bulgariei în Spațiul Schengen".
Este considerat un drept câștigat la fel ca Austria, care a intrat în Uniunea Europeană în 1997, și a acces la Spațiul Schengen doi ani mai târziu, în 1999, la fel cum Croația, care a intrat în Uniunea Europeană în 2013, cu mult după România, are acces liber la Spațiul Schengen începând din 1 ianuarie 2023, la fel cum Ungaria are acces liber și neîngrădit la Spațiul Schengen.
În încheiere, domnul deputat AUR de Mureș concluzionează: "Considerăm că este absolut inacceptabilă toată această discuție legată de Spațiul Schengen și aceste noi condiționări. Eu nu cred că electoratul PSD este de acord și îl susține pe Marcel Ciolacu în acțiunea sa de a obliga România să importe masiv imigranți din Afganistan și Siria, aceasta fiind o condiție pentru ca România să acceadă la Spațiul Schengen cu granițele aeriene.
Ne opunem categoric și considerăm că singurele bucăți de gheață care s-au spart sunt în mințile de trădători ale lui Ciolacu, Ciucă și Iohannis. România trebuie să fie în Schengen de ieri, nu de azi. Acest comportament de râmă al celor trei măscărici odioși care conduc România nu mai poate fi tolerat!
România trebuie să fie în Schengen pentru că așa o spun toate tratatele Uniunii Europene pe care le-am semnat deja. Noi nu trebuie să negociem cu nimeni ceva ce este un drept, pe care îl avem ca membri în Uniunea Europeană".
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 0:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro