Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Deputatul AUR, Dan Tanasă, condamnă ferm atitudinea șovină a președintelui CJ Harghita, liderul UDMR Borboly Csaba

Am fost alarmat și profund dezamăgit de declarațiile președintelui Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, care afirmă, în mod jignitor, că tinerii maghiari ar trebui să fie împiedicați să se înscrie în școlile românești pentru a îmbunătăți rezultatele școlare și pentru a „promova”, în mod paradoxal, învățarea limbii române de către elevii români.

Acest gen de afirmații discriminatorii și șovine nu doar contravin principiilor fundamentale ale egalității și drepturilor omului, dar subminează și eforturile de promovare a înțelegerii și coeziunii interetnice în țara noastră, a afirmat deputatul AUR de Mureș.
Domnul deputat continuă: Considerăm că soluția la orice provocare în educație nu constă în separarea copiilor sau în împiedicarea lor de a participa la procesul educativ în școli cu predare în limba română. Dimpotrivă, abordarea corectă ar trebui să vizeze îmbunătățirea calității actului educațional, oferind elevilor șanse egale, indiferent de limba maternă. Propunem că soluția reală este o integrare mai profundă, crearea de clase cu predare în limba română în școlile din acele zone și formarea de profesori pregătiți să ofere un învățământ de calitate.
În concluzie, deputatul AUR, Dan Tanasă, afirmă: Cele trei decenii de enclavizare promovate de UDMR au demonstrat că segregarea etnică și lingvistică nu a adus beneficii semnificative, ci, dimpotrivă, a creat bariere în calea înțelegerii reciproce și a împiedicat dezvoltarea unei societăți moderne aflată în coeziune.
Condamnăm ferm pe această cale afirmațiile discriminatorii ale liderului UDMR, Csaba Borboly, și solicităm o abordare echitabilă și incluzivă pentru toți elevii, indiferent de etnie sau limbă maternă. Educația trebuie să fie un instrument de unitate și înțelegere, nu un pretext pentru divizare și segregare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 1:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro