Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.tanasa@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan Tanasă > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
AUR luptă pentru românii din Diaspora. Vizita purtătorului de cuvânt al AUR la Ambasada Spaniei

Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR, s-a întâlnit joi, 7 martie, la Ambasada Spaniei, cu doamna Ana Hernández Sierra, sef adjunct al misiunii diplomatice.

Principalul subiect abordat a fost cel al drepturilor românilor stabiliți în Regatul Spaniei.
„I-am mulțumit doamnei Ana Hernández Sierra pentru faptul că Spania va permite dubla cetățenie, un vis împlinit pentru românii din Spania, care vor avea dreptul la locuri de muncă mai bine plătite, la asistență sanitară mai bună și la un pașaport spaniol”, a declarat Dan Tanasă, după întrevederea de la Ambasada Spaniei.
Potrivit datelor oficiale, peste 644 de mii de români sunt stabiliți în Regatul Spaniei. Neoficial, însă, numărul este mult mai mare.
În cadrul întrevederii, deputatul AUR a mulțumit Spaniei pentru faptul că este singura țară din Uniunea Europeană care permite înființarea pe teritoriul său a oficiilor poștale române.
Dan Tanasă a ridicat și problema orelor de limba română în școlile publice din Regatul Spaniei: „Dorim ca românii stabiliți peste hotare să își păstreze identitatea, să găsim o formulă astfel încât să putem facilita accesul la limba română în școlile publice din Regatul Spaniei”, a subliniat Dan Tanasă.
La rândul său, doamna Ana Hernández Sierra, șef adjunct al misiunii diplomatice, a fost de acord să colaboreze cu Parlamentul României, astfel încât bunele practici ale Spaniei în privința combaterii violenței domestice să fie prezentate în Comisia pentru egalitate de șanse, comisie condusă de Dan Tanasă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 5:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro