Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Octavian-Marius Popa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Octavian Popa (Grup PNL)
Ministrul Transporturilor să stopeze interesele oculte ce vizează subminarea economiei județului Tulcea

Deputatul PNL Popa Octavian Marius semnalează faptul că odată cu intrarea în vigoare a Ordinului nr. 1.079 din 24 iunie 2014 sunt puse în pericol, cu riscul de a fi închise, principalele activități aducătoare de venituri, turismul și pescuitul, dar și aprovizionarea localnicilor din Deltă, producând prin aceasta confuzie, nemulțumire, indignare și prejudicii financiare importante locuitorilor și agenților economici cu activitate în Delta Dunării.

De asemenea, liberalul avertizează că taxele pe care trebuie să le plătească localnicii și operatorii economici din Delta Dunării care folosesc ambarcațiuni de agrement, adică bărci (potrivit legislației, toate mijloacele de deplasare pe apă se împart în nave și ambarcațiuni de agrement) sunt exorbitante, ținându-se cont de faptul că ambarcațiunea de agrement este singurul mijloc de transport din Delta Dunării.
Deputatul PNL a adresat, în acest sens, Ministrului Transporturilor, Dl. Ioan Rus, o interpelare referitoare la Ordinul nr. 1.079 din 24 iunie 2014 pentru stabilirea procedurilor privind evidența și înmatricularea ambarcațiunilor de agrement, condițiile tehnice și încadrarea cu personal navigant a acestora și avizarea operatorilor economici pentru desfășurarea activităților de agrement nautic.
Pe această cale, deputatul PNL Octavian Popa îi atrage atenția Ministrului Transporturilor, Dl. Ioan Rus, că se impune demararea urgentă a demersurilor necesare pentru abrogarea sau suspendarea aplicării Ordinul nr. 1.079 până la modificare. Totodată, deputatul susține luarea unor măsuri de tragere la răspundere a tuturor celor care au redactat, susținut, avizat, promovat, semnat, sau a celor care, prin atribuțiunile de serviciu, nu au semnalat imposibilitatea aplicării lui, precum și efectele generate din incompetență; interese oculte ce vizează subminarea economiei județului și chiar a economiei naționale, în contextul în care Delta Dunării este unul din pilonii de bază ai promovării României în străinătate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 22:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro