Curriculum Vitae
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Antonel Tănase > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Tanasă (Grupul parlamentar AUR)
Vizita inopinată a ministrului Afacerilor Externe din Ungaria la Târgu Mureș

Relațiile diplomatice dintre două state vecine sunt cultivate printr-o serie de acțiuni bilaterale precum vizitele, proiectele comune sau semnarea unor acorduri care au ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre aceste state.

Însă un aspect extrem de important în momentul desfășurării acestor categorii de acțiuni îl constituie protocolul și mesajul transmis în urma oricărei vizite efectuate de către lideri de stat ori membri ai Guvernului din statele cu care România menține relații diplomatice.
Aflându-se mai degrabă într-o inspecție a elevilor decât într-o vizită oficială, ministrul de externe maghiar, Peter Szijjarto, se plimbă în instituțiile Statului Român, fără prezența omologului și fără respectarea protocolului, încălcând în mod evident orice normă în acest domeniu sensibil al relațiilor diplomatice. Cu absența ministrului Afacerilor Externe român și fără o agendă publică clară, ministrul maghiar a venit în campanie electorală pentru alegerile din Ungaria, întâlnindu-se exclusiv cu oficiali de etnie maghiară, chiar în clădirea unde se află reprezentantul Guvernului în teritoriu, anume Instituția Prefectului Mureș, desigur fără ca prefectul să fie prezent.
Pentru a completa peisajul, primarul municipiului, Soos Zoltan, desigur că nu se afișează cu eșarfa tricoloră specifică poziției pe care o ocupă, și chiar oferă un îndemn și o încurajare pentru statul pe care probabil îl servește cu adevărat, afirmând „Hai Ungaria!” .
Ne putem întreba, unde sunt oficialitățile statului român, unde este ministrul Afacerilor Externe din România, unde este prefectul și desigur, ne putem întreba cui îi este loial cu adevărat UDMR-ul în politica locală și națională?
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 7 february 2023, 16:48
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro