Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
catalin.tenita@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dragoș-Cătălin Teniță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Dragoș-Cătălin TENIȚĂ
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)

De 1 decembrie, le urez "La mulți ani!", din inimă, bibliotecarilor români, acei eroi care schimbă viețile copiilor punându-le cartea în mână

Sunt Cătălin Teniță, deputat în Parlamentul României, și, în acest mandat, mi-am asumat, printre altele, misiunea de a susține bibliotecile, pentru că bibliotecile schimbă vieți. În țările dezvoltate, bibliotecile au încetat demult să mai fie simple depozite de carte. Bibliotecile sunt adevărate centre comunitare unde cetățenii se pot întâlni pentru dezbateri, organizațiile non-profit pot desfășura cursuri și ateliere, tinerii pot demara activități antreprenoriale sau cluburi pe teme de interes. Bibliotecile au devenit locuri de acces la Internet, dar și locuri în care oamenii pot împrumuta unelte sau pot folosi o imprimată 3D sau un spațiu comun de lucru.

28 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
Adoptată la Senat cu 119 voturi din 120!
Transformarea Programului pentru Școli al României („Lapte și Corn”) în „Mic Dejun Sănătos”, propusă de deputatul Cătălin Teniță, merge acum la Camera Deputaților

Senatul României a adoptat astăzi modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru Școli al Uniunii Europene (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională.

21 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
Raport favorabil cu UNANIMITATE la Comisia pentru învățământ pentru Modificarea Legii privind Programul pentru Școli al României (Lapte și Corn), propusă de deputatul Cătălin Teniță

Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a dat astăzi raport favorabil, cu UNANIMITATE, modificărilor aduse Legii privind Programul pentru Școli al României (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională.

8 noiembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
ADOPTAT cu UNANIMITATE la Senat: „3,5% din impozitul pe venit redirecționat și către biblioteci”!
Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, for decizional

Un nou proiect de lege conceput de deputatul Cătălin Teniță a fost adoptat astăzi la Senat: contribuabilii persoane fizice vor putea direcționa procentul de 3,5% din impozitul pe venit, asupra căruia persoanele fizice pot dispune, și către bibliotecile publice cu personalitate juridică.

12 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
ADOPTAT: „Fără infractori pe buletinele de vot”!
Proiectul de lege „Fără prădători de copii pe buletinele de vot”, modificat și extins la toate categoriile de infractori, a fost adoptat de Camera Deputaților

Proiectul de lege al deputatului Cătălin Teniță care interzice abuzatorilor de copii să candideze în alegeri, extins printr-un amendament la toate categoriile de persoane condamnate pentru orice infracțiune săvârșită cu intenție, a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților.

11 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (neafiliat)
„Fără abuzatori de copii în funcții publice!”

Proiectul de lege care interzice persoanelor care au săvârșit infracțiuni împotriva minorilor să candideze în funcții publice a primit raport favorabil în Comisia pentru administrație a Camerei Deputaților.

4 octombrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dragoș Cătălin Teniță (Grupul parlamentar al USR)
Proiectul de lege care scade TVA-ul la cărți electronice și presă online de la 19% la 5% a obținut votul favorabil al Camerei Deputaților și merge la promulgare

Astăzi, plenul Camerei Deputaților a votat cu majoritate covârșitoare proiectul de lege care prevede scăderea TVA-ului de la 19% la 5% pentru cărțile în format electronic și presa online. Din totalul de 304 deputați prezenți, un număr de 302 au votat favorabil proiectul, iar doi s-au abținut.

16 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul parlamentar Dragoș-Cătălin Teniță (Grupul parlamentar al USR)

La finalul săptămânii trecute reprezentanții în Parlament ai USR PLUS au introdus o serie de amendamente la ordonanța de urgență care stabilește condițiile programului pilot de masă școlară pe anul 2021.

15 septembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Diana Stoica (Grupul parlamentar al USR)
Abuzatorii de copii nu vor mai putea fi aleși în primării, consilii și Parlament

Deputații Diana Stoica și Cătălin Teniță au depus un proiect de lege care prevede ca persoanele care sunt condamnate definitiv pentru infracțiuni grave comise împotriva copiilor să nu mai poată candida la alegerile locale și parlamentare.

30 iunie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Diana Stoica (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)
În fiecare zi, în România, 5 femei mor din cauza cancerului de col uterin. Decidenții, specialiștii și societatea civilă s-au reunit pentru a găsi soluții de eradicare a bolii

Diana Stoica și Cătălin Teniță, deputați USR PLUS, au organizat dezbaterea “Imunizarea anti-HPV, o problemă a întregii societăți românești”, la care au participat experți locali și internaționali, pentru a analiza situația actuală și a identifica soluții pentru a accelera eliminarea cancerului de col uterin în România.

29 aprilie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Diana-Anda Buzoianu (Grupul parlamentar al Alianței USR PLUS)

Deputații USR PLUS Diana Buzoianu, Cătălin Teniță și Andrei Miftode au depus miercuri un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, în sensul consemnării nominale a voturilor deschise date în comisii la avizele și rapoartele întocmite.

21 aprilie 2021 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 5 decembrie 2022, 17:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro