Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
Tel. 031.104.21.40
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dumitru-Iulian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PSD

Astăzi, 22.09.2015, în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, s-a dezbătut Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unei contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății. Acest proiect de lege se referă la taxa de clawback.


Vicepreședintele acestei Comisii, domnul dr. Iulian Popescu, împreună cu secretarul Comisiei, doamna Conf. Dr. Camelia-Margareta Bogdănici, ambii membri al Comisiei de Sănătate a UNPR, au susținut necesitatea introducerii unui clawback diferențiat. Acest lucru ar fi benefic, în primul rând pentru pacienți, care ar putea beneficia și de medicamente ieftine, astfel neîntrerupând medicația recomandată, așa cum se întâmplă de multe ori din cauza prețului ridicat al unor medicamente.
În prezent, taxa de clawback nu avantajează industria farmaceutică din România, mai mult, ducând la falimentarea acesteia și la dispariția de pe piață a medicamentelor accesibile. Introducerea unei taxe de clawback diferențiat elimină discriminarea pentru agenții economici români care, în prezent, sunt suprafiscalizați.
Argumentele aduse de deputații UNPR din Comisia pentru sănătate și familie referitoare la avantajele introducerii taxei de clawback diferențiat pentru pacient, populație și industria românească au fost apreciate de majoritatea membrilor Comisiei pentru sănătate și familie.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 10:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro