Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
Tel. 031.104.21.40
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dumitru-Iulian Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la deputații Camelia Margareta Bogdănici și Dumitru-Iulian Popescu (Grup PSD)
UNPR încurajează consumul de lapte produs în România

Astăzi, 27 octombrie 2015, Comisia pentru sănătate și familie a avizat favorabil proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum, precum și a produselor lactate.

Această inițiativă legislativă prevede ca laptele proaspăt de consum, precum și produsele lactate să menționeze în mod obligatoriu pe etichetă procentul de lapte praf conținut. În majoritatea cazurilor, laptele proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf, a cărui valoare nutrițională este foarte scăzută.
Deputații Iulian Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie și Conf. Dr. Camelia – Margareta Bogdănici, secretar al Comisiei susțin și încurajează consumul de lapte produs în România.
UNPR consideră că produsele alimentare tratate, transformate sau rafinate au un impact negativ sever asupra sănătății populației, fapt pentru care propune încurajarea producătorilor autohtoni prin subvenții de la stat, centre de recoltare și desfacere corespunzătoare din punct de vedere sanitar.
În acest moment, specialiști din cadrul Departamentului de Sănătate al UNPR lucrează la elaborarea unui Program național de nutriție sănătoasă pe care îl va promova în viitorul apropiat în Parlamentul României și la structurile abilitate din administrația publică centrală și locală.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 februarie 2023, 11:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro