Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Cezar-Florin Preda > Press releases Versiunea pentru printare

Cu această ocazie, parlamentarul român a subliniat faptul că "este foarte important ca statelor membre ale Consiliului Europei, precum și organizațiilor partenere, să li se atragă atenția asupra principalelor surse de finanțare pentru a putea face față situațiilor de urgență care implică refugiați și să le fie prezentate recomandări cu privire la noi modalități pentru îmbunătățirea finanțării".
Finanțarea Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați reprezintă un pilon-cheie al răspunsului umanitar la criza refugiaților. Cele mai recente decizii privind finanțarea, în special în cadrul acordului dintre UE și Turcia, au în vedere schimbările majore, din punct de vedere geografic, ale fluxurilor de migranți și refugiați, a reiterat domnul deputat Preda.
Expertul invitat să ia cuvântul în cadrul audierii pe marginea acestui raport, domnul Rolf Wenzel, guvernator al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, a prezentat membrilor Comisiei APCE cele mai recente evoluții privind sursele de finanțare pentru o mai bună gestionare a problemelor refugiaților, precum și diferite modalități în care organizațiile internaționale pot interveni pentru combaterea actualei crize.
Potrivit guvernatorului Wenzel, în ultimele luni Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a crescut în mod semnificativ capacitatea de reacție rapidă la criza refugiaților din Europa prin crearea Fondului pentru migranți și refugiați. A amintit faptul că, în luna octombrie a acestui an, din Fondul Băncii s-a alocat Serbiei o subvenție pentru îmbunătățirea facilităților de primire a migranților și refugiaților.
În elaborarea raportului, deputatul Cezar Preda urmează a efectua o vizită de documentare, în luna februarie a anului viitor, la Geneva și Bruxelles pentru a avea un schimb de vederi cu reprezentanți ai Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați și cu experți în domeniu din cadrul Uniunii Europene, în vederea găsirii de soluții pentru sprijinirea de către APCE a statelor membre în gestionarea crizei migrației.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 17 july 2024, 22:48
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro