Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga: „Nu vreau să fiu complice. Sunt împotriva grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că fiecare parlamentar ar trebui să își declare clar și transparent poziția privind actele normative referitoare la grațiere și modificarea Codului penal.

„PSD folosește la infinit expresii precum «voința poporului» sau «Parlamentul este cea mai reprezentativă instituție în democrație». Acum, este momentul ca noi, parlamentarii, să dăm greutate acestor afirmații și să ne asumăm public votul pe care îl vom da pentru aceste inițiative legislative care vizează în special grațierea unor categorii de infractori. Nu cred că românii vor grațieri în masă, pe criterii dictate de interese politice. Iar parlamentarii, ca exponenți ai românilor, trebuie să arate că respectă voința poporului!”, a declarat deputatul liberal.
Deputatul arădean consideră că gestul Guvernului PSD-ALDE este fără precedent pentru un stat membru al Uniunii Europene.
„Voi vota împotriva Ordonanței! Nu doresc să fiu complice la aceste grațieri, la «înălbirea» unei clientele politice. Grațierile trebuie să aibă un scop umanitar, așa cum cere și Uniunea Europeană, nu unul politic, inițiativă a unui grup de interese, cu o țintă precisă. Îi invit și pe colegii mei să-și exprime public poziția. Mai ales, parlamentarii PSD, care au ocazia să demonstreze că au fost onești când au cerut votul cetățenilor, respingând și reparând acest abuz al colegilor lor. Altfel devin complici în acest atac asupra statului de drept, care calcă în picioare tot progresul recent al României”, a completat Glad Varga.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro