Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Eusebiu Pistru și Glad Varga (Grup PNL)
Votul din 11 decembrie înseamnă responsabilitate față de arădeni!!

Deputații Eusebiu Pistru și Glad Varga reacționează la declarația colegului lor, proaspătul deputat PSD Adrian Todor, care pentru a-și justifica votul negativ pe care l-a acordat amendamentelor formulate la Bugetul de stat, referitoare la județul Arad, i-a acuzat că ar fi «într-o permanentă goană după voturi».

„Domnul deputat Adrian Todor are această obsesie, a votului, pentru că trei ani de acum încolo nu vor mai fi alegeri, deci nici goană după voturi. Va fi însă o responsabilitate a votului în Parlament. O responsabilitate pentru a vota interesele arădenilor, așa cum domnul Todor n-a făcut, o responsabilitate și atunci când PSD îi va cere să-i protejeze prin vot pe colegii săi penali. Acum și atunci își va da examenele de deputat, de reprezentant al arădenilor, domnul Todor, nu prin declarații politice. Mi-a mai transmis că n-am înțeles nimic din votul dat arădenilor în 11 decembrie. Tocmai că am înțeles și ar trebui ca și dumnealui să înțeleagă: votul din 11 decembrie mă responsabilizează, așa cum trebuie să-l responsabilizeze și pe dumnealui. E o obligație față de arădeni!”, a declarat Glad Varga.
„Domnul Todor se dovedește foarte activ în a-i critica pe alții, dar tăcut și discret când a fost vorba să susțină interesele Aradului. Mi se pare cam mult, din partea unui proaspăt deputat, care încă nici nu știe cum a ajuns în Parlament și care probabil că folosește GPS-ul pentru a ajunge din plen la grupul parlamentar sau de la intrarea în instituție la lifturi. Dincolo de declarații și contradeclarații, concluzia e simplă: Adrian Todor, ca și ceilalți deputați de la Putere, a votat împotriva amendamentelor la Bugetul de stat, prin care doream sume suplimentare pentru Arad. Ca să fiu mai clar: a votat împotriva arădenilor, a celor care l-au votat. Asta e ipocrizie!”, a afirmat la rândul său Eusebiu Pistru.
Punctual, cei doi parlamentari PNL consideră că amendamentele depuse la Bugetul de stat au fost pertinente, sustenabile și vizau interesul cetățenilor județului Arad. „Din bugetul de 30 de milioane destinat lăcașurilor de cult, cred că se impunea acordarea sumei de 200.000 de lei pentru Catedrala Ortodoxă din Arad”, a mai precizat Glad Varga, în timp ce Eusebiu Pistru a adus completări în privința centurii ocolitoare a orașului Chișineu-Criș: „Domnul Todor este cu totul pe dinafară cu acest subiect. În primul rând, este vorba de un drum național, proiectul era de interes național, deci nu primarul Burdan trebuia să depună proiectul. Apoi, ca un scurt istoric, studiul de fezabilitate al Centurii Aradului a fost făcut în perioada 2000-2001, tot într-o guvernare PSD. Proiectul a fost uitat prin sertare și abia în 2010, când am ajuns la minister, am făcut demersuri pentru reactualizarea studiului de fezabilitate. Una dintre condițiile pentru construirea centurii era ca, după ce lucrarea s-ar fi finalizat, Primăria Chișineu-Criș să preia întreținerea drumului. Dar primarul Burdan nu a fost de acord, așa cum nu a fost de acord, acum, domnul Todor, să alocăm bani pentru acest proiect”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro