Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Boala denunțului a atins și școlarizarea!”

Sunt contrariat de unele derapaje din sistemul de învățământ. Declarativ, fiecare politician, fiecare factor implicat, fie că e profesor sau strateg în învățământ, afirmă că dorește binele educației, al noilor generații. Practica, însă, ne arată altceva. În activitatea pe care am desfășurat-o în zona societății civile, am avut nenumărate parteneriate cu licee și școli, profesori și elevi.

Există un fond bun, cel educațional, care trebuie încurajat și ocrotit, nu intoxicat cu false subiecte de interes general. Așa cum este cazul din Prahova, intens mediatizat, unde la Olimpiada de română unul dintre subiecte a fost redactarea unui denunț, luând ca model o speță din „Moromeții”.
Suntem în epoca denunțurilor, a plagiatelor, a șpăgilor și examenelor suspecte. Dar cred că, măcar la acest nivel, când se pun bazele educației unor generații, să nu folosim derapajele societății ca exemple. Dacă un inspector școlar a găsit în «Moromeții» doar subiectul denunțului, atunci avem o problemă. Este vorba de Olimpiadă, acest subiect a fost oferit unor «vârfuri» ale generației respective. Ce să înțeleagă elevii? E clar, nu trebuie să ascundem problemele societății, dar nici să le oferim ca exemple.
Poate fi perceput ca un caz izolat prin originalitatea celui care a conceput subiectul. Dar avem atâtea anomalii în manuale sau în subiectele diferitelor examene, încât nu mai putem vorbi de cazuri izolate, ci de un adevărat fenomen: intoxicarea curriculei cu subiecte cotidiene, cu iz monden, dar care nu ar trebui să facă parte din fundația educațională a actualelor generații de elevi.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro