Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Plajele litoralului românesc au înghițit degeaba 170 milioane euro!”
Am susținut astăzi, în plenul Parlamentului, o declarație politică privind starea deplorabilă a plajelor de pe întreg litoralul românesc și din Delta Dunării.


După cum bine știm, acest lucru duce, anual, la diminuarea considerabilă a numărului de turiști în sezon estival. Condițiile jalnice, improprii în care se află plajele autohtone alungă turiștii, aceștia preferând să-și petreacă zilele libere în alte destinații.

Ținând cont de faptul că guvernul PSD de la vremea respectivă a cheltuit aproximativ 170 milioane euro pentru reabilitarea plajelor din zona Mamaia Sud, Constanța și Eforie Nord, această investiție s-a prăbușit după un an de la recepția lucrărilor, făcută în decembrie 2015 (în prag de An nou). Aici este vorba de lucrări de amploare, diguri submerse care ar fi trebuit să sporească rezistența zonelor înnisipate. Această investiție uriașă, a cărui beneficiar este Administrația Națională „Apele Române”, ar fi trebuit să reziste cel puțin 50 de ani, însă din cauza indolenței guvernanților, banii s-au dus pe valurile mării în nici 12 luni. Am solicitat ministrului Apelor și Pădurilor o serie de întrebări referitoare la starea îngrijorătoare în care se află plajele litoralului românesc.
Consider că este important de știut dacă doamna ministru Petcu este informată cu privire la starea actuală a plajelor și dacă intenționează să întreprindă măsuri pentru remedierea situației semnalate, având în vedere că sezonul estival este anunțat să se deschidă la 15 aprilie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 3:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro