Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Glad Varga și Eusebiu Pistru (Grup PNL)
Aradul este cu un pas mai aproape de a fi inclus în lista orașelor Marii Uniri!

Parlamentarii liberali Eusebiu Pistru și Glad Varga au depus, acum câteva săptămâni, un amendament la Propunerea legislativă privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918" (Pl-x nr. 466/2016), astfel încât Aradul să ocupe locul său important alături de Alba-Iulia, Iași sau București. Marți, în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă legea a trecut, doar cu o abținere.

„Era firesc ca Aradul să ocupe un loc important în evenimentele de celebrare a Centenarului Marii Uniri. Din nefericire, Guvernul PSD nu a văzut lucrurile la fel, astfel că Aradul nu se regăsea pe lista orașelor Memoriei Primului Război Mondial și a Marii Uniri de la 1918. Împreună cu Glad Varga am decis că nu putem sta deoparte, să privim cum Aradul este văduvit de cinstea care i se cuvine, astfel încât am întocmit un amendament pentru a reglementa situația. Mă bucur că ieri s-a făcut un pas important pentru ca proiectul de lege, referitor la includerea Aradului în lista orașelor Marii Uniri, să primească aviz favorabil”, a declarat deputatul PNL Eusebiu Pistru.
„Urmează ca propunerea legislativă să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaților. Am speranța și încrederea că istoria demersurilor făcute în Arad pentru înfăptuirea României Mari, nu se va șterge. Aveam alte așteptări din partea lui Cristian Videscu, secretar de stat PSD în departamentul Centenar, arădean de origine, să includă de la bun început Aradul în această listă. Voi susține în plen dreptul Aradului, câștigat în 1918, de a fi recunoscut la adevărata sa valoare! Voi susține ferm, categoric și energic faptul că Aradul își merită locul pe lista orașelor Marii Uniri! Și fac apel tuturor deputaților să se alăture acestei inițiative și să nu răpească Aradului propria identitate!”, a precizat, la rândul său, deputatul Glad Varga.
Invitat la lucrările Comisiei, primarul Aradului, Gheorghe Falcă a susținut amendamentul deputaților liberali.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro