Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Sunt împotriva exploatării resurselor minerale din ariile naturale protejate!”

Proiectul legislativ pentru modificarea și completarea OUG nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, depus la începutul lunii aprilie, de către parlamentari PSD și ALDE este o sfidare la adresa protecției patrimoniului natural al României.

Prin acest proiect normativ se încearcă scoaterea unor suprafețe din perimetrul ariilor naturale protejate, pe baza unor justificări lipsite de fundamentare. Acest fapt arată o lipsă totală de interes a acestor partide nu doar față de ariile naturale protejate din țara noastră, ci și față de dezvoltarea comunităților din jurul exploatării miniere pe care aceștia pretind că o susțin prin proiectul de lege.
Mă voi opune formei actuale a acestui proiect legislativ și voi veni cu propuneri care să sprijine atât dezvoltarea ariilor naturale protejate, cât și comunitățile din perimetrul lor.
Sper ca și colegii mei parlamentari să conștientizeze faptul că dezvoltarea durabilă a comunităților locale necesită soluții care să se bazeze, printre altele, pe echitate și corectitudine, pentru generațiile viitoare. Exploatarea unor resurse minerale din ariile naturale protejate exclude, în cel mai scurt timp, viziunea de lungă durată și ignoră toate riscurile economice, sociale și de mediu.
Puteți citi proiectul de lege accesând linkul:
https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b130&an_cls=2017
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro