Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “ONG-urile din România trebuie susținute, nu desființate!”

Deputatul Glad Varga trage un semnal de alarmă privind propunerea guvernului PSD-ALDE de modificare a Codului Fiscal, prin care elimină posibilitatea cetățenilor de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri.

“Sunt ONG-uri în România care oferă speranță atunci când aceasta pare pierdută. Vedem povești de succes: secții ale spitalelor renovate, școli, biblioteci renovate, performanță susținută în rândul elevilor olimpici și al sportivilor, toate acestea fiind posibile datorită implicării ONG-urilor.
Activitatea acestor organizații non-guvernamentale s-a bazat de cele mai multe ori pe finanțările primite direct de la cetățeni.
În ultimul an românii au avut încredere să doneze ONG-urilor peste 30 milioane de euro. Această încredere și dovadă de generozitate se datorează faptului că multe organizații non-guvernamenale au acționat rapid și eficient în zonele în care resursele statului erau limitate legal sau blocate în birocrație.
Solicit Ministerului Finanțelor să acorde o atenție sporită acestei prevederi și să o aibă în vedere pentru a nu diminua impactul pe care aceste organizații non-guvernamentale îl au asupra comunității”, a declarat deputatul PNL, Glad Varga.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 3:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro