Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
„Dragnea folosește PSD și Guvernul pentru ambițiile personale”

Deputatul Glad Varga este de părere că bâjbâiala Guvernului, care nu are nici la ora actuală un proiect viabil și coerent al Legii salarizării unitare, sporește nemulțumirea tot mai multor categorii de salariați. Iar toate astea au un singur scop: Liviu Dragnea să-și facă jocurile pentru prezidențialele din 2019.

„Promisiunile tot mai mari și tot mai variate își găsesc acum efectul în rândul populației. Inconsecvența guvernanților și carențele actului de guvernare sunt pe cale să arunce țara într-un dezechilibru social. Protestele și grevele se înmulțesc, sunt instituții a căror activitate e blocată, iar cauza principală o constituie așa zisa Lege a salarizării unitare, un proiect fără cap și fără coadă, care este departe de a aduce mult promisa și trâmbițata echitate. Acum protestează «finanțiștii», care au încetat lucrul în mod spontan. În condițiile în care «foamea» de colectări la buget este tot mai mare, amenințarea este cât se poate de serioasă. Dacă la Finanțe se instalează haosul, automat va avea de suferit economia și, prin efectul de domino, vor urma la rând celelalte domenii”, este de părere Glad Varga.
Pe de altă parte, spune deputatul Varga, aruncând cu promisiuni în stânga și în dreapta, de cele mai multe ori nejustificat și nesustenabil, Guvernul nu a făcut decât să deschidă cutia Pandorei: „Era clar că dacă se acordă unor categorii venituri mult peste cele justificate, din punct de vedere economic, celelalte categorii vor reacționa, pretinzând și ele să fie tratate cel puțin la fel. În condițiile în care colectările la buget sunt mai mici, nici măcar similar cu anii trecuți, nemulțumirile vor crește exponențial”.
Deputatul arădean consideră că sursa principală a incoerenței actului guvernamental o constituie „permanenta presiune a liderilor partidului pentru ca membrii Guvernului să execute necondiționat toate comenzile politice, pentru a crește doza de populism, indiferent că există sau nu argumente și posibilități economice. «Rețeta» lui Dragnea e simplă: acumularea de capital electoral pentru candidatura din 2019, de la Președinția României, chiar dacă această măsură pune în pericol nu doar guvernarea, ci și propriul său partid, a cărui credibilitate este deja serios afectată. Principiul «După mine potopul», marca Dragnea, nu face bine în primul rând românilor. Iar primele efecte se văd acum”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 3:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro