Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Prin protejarea mediului, ne protejăm pe noi!”

Deputatul arădean Glad Varga este semnatarul a două propuneri legislative strâns legate de protejarea mediului. Prima se referă la asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, iar cea de a doua la interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

„Îmi doresc reglementarea unor aspecte legate de mediu sau care ajută la protejarea mediului. În primul caz, prin încurajarea trecerii la un transport cu vehicule electrice, va scădea gradul de poluare, în special în zonele cu aglomerație urbană. Pentru a ajunge la un parc auto național semnificativ, al autovehiculelor electrice, este necesară crearea unei infrastructuri adecvate, care să ofere condiții utilizatorilor de mașini electrice, inclusiv o rețea cât mai mare de stații de încărcare. Propunerea legislativă urmărește ca numărul punctelor de alimentare să crească în mod considerabil”, a afirmat Glad Varga, inițiatorul proiectului de lege.
Proiectul poate fi consultat accesând următorul link:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16342
Cât privește cea de a doua propunere legislativă, prin care se prevede interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale, prin aceasta se urmărește nu doar protejarea parcurilor naționale, ci și crearea unui ecosistem cât mai echilibrat. „Exploatarea haotică și excesivă a pădurilor din România duce la un dezechilibru al naturii. Protejarea parcurilor naturale reprezintă o măsură suplimentară pentru stoparea acestui «genocid» vegetal și poate fi un bun exemplu pentru o exploatare rațională a pădurilor aflate în afara parcurilor naționale, a ariilor protejate”, a completat Glad Varga.
Proiectul poate fi consultat accesând următorul link:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16341
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 4:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro