Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL) „Demnitatea românilor nu se negociază!”

Deputatul Glad Varga se raliază Apelului formulat de Academia Română, referitor la încercarea UDMR de a impune 15 martie ca zi a maghiarilor din România.

„Academia Română reprezintă instituția-simbol a conștiinței de neam. Dincolo de jocuri de culise politice, dincolo de interesele unor oameni vremelnic înfipți pe anumite funcții de conducere, conștiința națiunii nu poate fi negociată pentru nici un interes, cu atât mai mult pentru interese de moment”, a declarat Glad Varga.
„PSD blochează la infinit ridicarea unui monument al Marii Uniri la Arad, dar este gata să «vândă» ideea de românism pentru lupta internă pentru putere. Impunerea zilei de 15 martie ca «zi a maghiarilor din România» nu are consecințe directe și imediate nici autonomia teritorială, nici dezmembrarea țării, dar reprezintă o palmă pe obrazul tuturor românilor, în prag de Centenar al Marii Uniri.
PSD nu trebuie sa creeze tensiune prin proiectele introduse in graba pe ordinea de zi pentru voturi. Jocurile aceasta politice nu trebuie sa strice buna relaționare între romani si minorități. PSD sa lăse românii și maghiarii să se înțeleagă așa cum se înțeleg de foarte multă vreme.
Simbolul zilei de 15 martie înseamnă, conform documentelor din 1848, inclusiv unirea Ungariei cu Transilvania. Dacă privim doar cu șase luni în urmă, ne aducem aminte, cu prilejul Zilei Naționale a României, că Guvernul maghiar nu le-a permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate acestei sărbători. «În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra», a spus atunci, arogant, Viktor Orban, premierul Ungariei. Nici noi n-avem ce celebra în 15 martie, deci nu văd cum această dată ar putea fi o sărbătoare oficială a României”, a completat Glad Varga, care consideră că amplasarea Monumentului Marii Uniri la Arad trebuie să devină o prioritate absolută pentru viitorul Guvern, indiferent de numele premierului, indiferent de culoarea politică și, mai ales, indiferent de interesele politice de moment.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 4:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro