Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Deputatul PNL Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate!

În conferința de presă de astăzi deputatul liberal Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate ale primelor șase luni de mandat:

„Până în prezent am avut 18 luări de cuvânt în 17 ședințe, 11 declarații politice în plen, 17 propuneri legislative inițiate, o moțiune și 66 de întrebări și interpelări adresate membrilor Guvernului și aparatului acestuia, precum și amendamente la mai multe proiecte de lege.
Printre cele mai importante proiecte legislative pe care le-am inițiat se numără cel referitor la asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, prin care îmi doresc ca România să-și dezvolte infrastructura cu astfel de puncte de încărcare, inclusiv prin prisma atragerii turiștilor care caută în țara noastră un mediu curat.
O altă propunere legislativă esențială, pe care am inițiat-o este cea privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale pe o perioadă de cinci ani. Acest proiect de lege are în atenție protejarea pădurilor, o resursă de importanță națională, generează beneficii majore pentru populația României, cum ar fi combaterea efectelor poluării aerului, protecția solului (combaterea alunecărilor de teren), protejarea apei, conservarea biodiversității și atenuarea schimbărilor climatice.
Prin proiectul de lege privind regimul deșeurilor am propus sancțiuni drastice, care includ amenzi de 3000 de lei și confiscarea autovehiculului pentru persoanele care depozitează în mod ilegal deșeurile provenite din demolări și construcții în zona pădurilor, parcurilor, la intrări și ieșiri din localități.
Consider că munca de deputat în Parlamentul României este dificilă și plină de provocări, însă dacă este realizată cu dedicare și profesionalism atunci rezultatele nu întârzie să apară” a încheiat deputatul liberal Glad Varga.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 3:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro