Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
PSD desființează Departamentul Centenar și amenință sărbătoarea Marii Uniri

Deputatul PNL Vlad Varga ia atitudine față de intenția guvernului PSD de a desființa Departamentul Centenar, în condițiile în care au apărut informații despre un proiect de hotărâre în acest sens.

„Asistăm la un program de guvernare inconsecvent, care acum afectează și una dintre cele mai mare sărbători ale României: Centenarul Marii Uniri, eveniment pentru care politica ar trebui lăsată la o parte. PSD însă dovedește un amatorim desăvârșit, manifestându-și intenția de a desființa Departamentul Centenar din subordinea primului ministru și de a înființa un simplu Serviciu în subordinea Ministerului Culturii. Departamentul Centenar nu are personalitate juridică și nu a beneficiat de buget propriu, nefiind nici până în prezent adoptat un calendar concret de acțiuni. Totodată, pentru programul „România 100”, Guvernul a alocat zero fonduri. Toate aceastea dovedesc o lipsă de respect pentru poporul român”, precizează deputatul Glad Varga.
Parlamentarul arădean subliniază că Momentul Centenar este cel mai important moment din istoria acestui stat, iar bâlbele pe care le produc cei de la PSD legat de acest moment vor afecta imaginea României: „După ce au încercat să scoată Aradul din Legea Centenarului, cei de la PSD vor să compromită și România. Precizăm că vom lua atitudine, lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că trebuie să oferim respect și recunoștință înaintașilor noștri”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 1:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro