Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Infrastructura de alimentare pentru vehiculele electrice - un pas mai aproape de realizare

În ședința din 18 septembrie 2017, Comisia pentru dezvoltare și strategie economică a Senatului a hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea favorabilă a propunerii legislative privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

Proiectul de lege se află în prezent în lucru la Comisiile permanente ale Senatului și a primit deja avizul favorabil al Consiliului Legislativ.
„Sper ca proiectul de lege să primească și din partea celorlalte comisii ale Senatului un aviz favorabil. Consider că trebuie să fim pregătiți, să avem infrastructura de alimentare pentru vehiculele electrice disponibilă cât mai repede, cel puțin în marile orașe. Creșterea vânzărilor acestor vehicule, atât la nivel național, cât și european arată că oamenii au înțeles utilitatea acestui tip de vehicul, contribuția lui la reducerea poluării și, în final, la îmbunătățirea condițiilor de viață. De aceea, trebuie să venim în întâmpinarea lor, prin măsuri implementate la timp, a declarat Glad Varga, deputat PNL, inițiatorul proiectului de lege.
Acest proiect de lege prevede obligația autorităților locale și a stațiilor de distribuție a carburanților de a realiza, până la 31 decembrie 2020, un număr minim de puncte publice de reîncărcare pentru autovehiculele reîncărcabile electric, respectiv cinci puncte de reîncărcare în marile orașe, zece puncte în fiecare sector al municipiului București și două puncte de reîncărcare în cazul benzinăriilor cu peste 16 pompe de alimentare. Totodată se stabilesc sursele de finanțare a infrastructurii realizate de autoritățile locale, 50% din fondul pentru mediu și 50% din bugetele locale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro