Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Poate la anul...” – sloganul preferat al Guvernului PSD-ALDE

Poate la anul...” devine cel mai folosit motto al guvernării PSD-ALDE, care nu irosește niciun moment pentru a întârzia punerea în practică a unor măsuri reale de îmbunătățire a vieții noastre”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

Guvernul Tudose și-a transmis joi, 18 octombrie, punctul de vedere cu privire la propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice. După cum era de așteptat, având în vedere avizele negative ale comisiilor permanente ale Senatului, cu majoritate PSD-ALDE, Guvernul Tudose nu susține adoptarea acestei inițiative legislative.
Justificările incluse în punctul de vedere se referă, în principal, la faptul că deja există un „Cadru Național de Politică pentru Dezvoltarea Pieței în ceea ce privește Combustibilii Alternativi în Sectorul Transporturilor și pentru Instalarea Infrastructurii relevante în România, care urmează să fie aprobat prin hotărâre de Guvern. Documentul, pus în dezbatere pe pagina de internet a Ministerului Mediului, prevede elaborarea unor acte de reglementare subsecvente, pentru care s-a preconizat, ca termen limită, finalul anului 2018.
„Reamintesc Guvernului Tudose că, în ultimele luni, Parcul Auto Național s-a îmbogățit cu mașini second-hand, volumul tranzacțiilor cu aceste mașini crescând cu 130% în primul semestru al anului 2017. De asemenea, România este într-o situație critică în ceea ce privește poluarea atmosferică, în caz de infringement fiind obligată să plătească penalități de sute de mii de euro zilnic. Trebuie să ieșim din acest cerc vicios – cu cât vom avea mai repede infrastructura de alimentare a vehiculelor electrice, adică suficiente stații de încărcare accesibile, cu atât se vor achiziționa mai multe mașini electrice, cu grad redus de poluare și siguranță sporită. Voința politică lipsește însă cu desăvârșire, iar cei care au de suferit sunt cetățenii români”, încheie deputatul Varga.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 2:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro