Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “A avea sau a nu avea infrastructură de alimentare a vehiculelor electrice, asta-i întrebarea!”

Comisia pentru transporturi și energie și Comisia economică, industrii și servicii ale Senatului au adoptat ieri Raportul comun de respingere a propunerii legislative privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

Motivele invocate sunt legate de inexistența unui studiu de fundamentare, care să justifice numărul de stații de încărcare și de existența unui act normativ secundar, prin care se aprobă ghidul de finanțare a unui program de promovare a infrastructurii de transport rutier nepoluant, finanțat din Fondul pentru mediu.
Așadar, ruptă complet de realitate, majoritatea PSD-ALDE din aceste comisii are probleme existențiale. În condițiile în care în România, numărul vehiculelor electrice comercializate este în creștere substanțială față de aceeași perioadă a anului trecut și chiar Guvernul PSD-ALDE acordă subvenții pentru achiziționarea de vehicule electrice prin programul Rabla, membrii acestor comisii consideră că, pentru asigurarea unei rețele naționale cu un număr decent de stații de incărcare este nevoie de un studiu de fundamentare amănunțit. În fața evidenței și a studiilor și tendințelor europene din acest domeniu, nu pot decât să înțeleg că parlamentarii PSD-ALDE vor încă un studiu la serta pe care să îl realizeze eventual o firmă „de casă”.
Pe de altă parte, așa cum am subliniat deunăzi, numărul mașinilor second-hand importate a ajuns la 400.000 de la începutul anului, iar poluarea atmosferică în marile orașe depășește limitele admise. Există în legislația secundară o serie de ghiduri de finanțare aprobate pentru diverse măsuri de reducere a poluării, finanțate prin Fondul de mediu. Mai departe însă de simpla lor existență, nu se întâmplă nimic.
Concluzia este aceeași. Coaliția PSD-ALDE se mulțumește cu „a fi” – la putere, la butoane, în cărți, ș.a. și stă de(o)parte de „a face”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 4:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro