Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la deputații Costel Alexe, Tudorița Lungu, Claudiu Răcuci și Glad Varga (Grup PNL)
Clientela politică a PSD răsplătită cu posturi în aparatul de stat

Marți, 31 octombrie 2017, la Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților s-a dezbătut și s-a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 17/2017 pentru modificarea art. 8 din Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore.

În fapt, prin această ordonanță, s-a statuat ca Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră să fie condusă, pe lângă un președinte cu rang de secretar de stat, de doi vicepreședinti cu rang de subsecretat de stat, numiți prin decizie a primului-prim ministrului pe o perioadă de 5 ani.
Cum în expunerea de motive a proiectului de lege motivul emiterii actului normativ se rezumă, în mod evaziv, lapidar, la sintagma “conducere eficientă” și nici reprezentantul Guvernului nu a putut argumenta clar necesitatea suplimentării cu încă un post de vicepreședinte a acestei Autorități, noi considerăm că este evident vorba de o solicitare politică pentru un post bine plătit.
Partidul Național Liberal nu poate gira apetitul coaliției PSD-ALDE de a crește numărul funcțiilor publice pentru remunerarea clientelei politice. Din acest motiv, deputații PNL din cadrul Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților, au votat împotriva adoptării acestui proiect de lege.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 4:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro