Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită astazi de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Legea prevenirii va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri

Marți, 14 noiembrie, în ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, am votat proiectul Legii prevenirii, care se află pentru dezbatere la Camera Deputaților – Cameră decizională.

Votul meu de aviz pozitiv are la bază mai multe considerente. Știu din proprie experiență că antreprenoriatul nu se învață din cărți. Până ajunge la profit în afacerea sa, un agent economic trece printr-o mulțime de situații în care acționează greșit, de cele mai multe ori din neștiință, involuntar. Antreprenorii au nevoie de măsuri de educare și de toleranță pentru astfel de situații minore și fără grad de pericol social ridicat, iar această propunere legislativă vine tocmai în întâmpinarea îndeplinirii acestor deziderate. Agenții economici vor fi mai întâi avertizați și vor avea la dispoziție o perioadă de timp definită pentru conformare, pentru corectarea neregulilor constatate. Sper ca acest tip de comportament al organelor de control să contribuie la atingerea obiectivului final al acestui proiect legislativ, și anume conformarea voluntară a reprezentanților mediului de afaceri și, implicit, creșterea gradului de colectare la bugetul de stat. Pe de altă parte, Legea prevenirii nu va îngădui cazurile de muncă „la negru”, salarii sub nivelul minim garantat, amenințările la sănătatea și integritatea fizică a consumatorilor, executare silită, în aceste situații agenții economici fiind sancționați direct.
După primirea avizelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și elaborarea rapoartelor, proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaților, unde va primi votul final.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 3:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro