Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga : „PNL propune ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administrației locale”

Prin noile modificări legislative din domeniul fiscal, adoptate prin ordonanță de urgență de către Guvernul PSD-ALDE, autoritățile locale sunt văduvite de sume importante care ajungeau în bugetele primăriilor.

Modificarea Codului Fiscal a făcut ca primăriile să piardă 30% din impozitul pe venit. Acestea se adaugă la alte măsuri dezastruoase, promovate în anul 2017, care au avut un impact major asupra autorităților administrației publice locale la nivel național, generând o capacitate financiară semnificativ diminuată. Ca urmare, localitățile și comunele sărace se află chiar în imposibilitatea de a funcționa.
În acest context, susțin dezbaterea în procedură de urgență a propunerii legislative pentru modificarea art.32 din Legea nr.273.2006 privind finanțele publice locale, inițiată de Florin Roman și mai mulți parlamentari PNL. Prin acest proiect legislativ se va asigura o reechilibrare a alocării cotelor din impozitul pe venit, la 61,7% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și 19,8% la bugetul local al județului și se va elimina excepția impozitului pe veniturile din pensii, respectiv rămânerea acestuia în baza de defalcare a bugetului local. Astfel va fi posibilă acoperirea cheltuielilor pentru desfășurarea activităților de bază ale autorităților locale. PNL, prin proiectul de lege depus spre dezbatere, propune ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administrației locale.
Ca membri ai Partidului Național Liberal, considerăm că respectarea prevederilor Legii administrației locale este esențială pentru gestionarea în folosul cetățenilor a resurselor ce aparțin comunelor, orașelor, municipiilor sau județelor. Autonomia publică locală trebuie respectată, astfel încât autoritățile locale să aibă capacitatea financiară să susțină nu numai cheltuielile curente, ci și investițiile locale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 1 decembrie 2022, 3:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro